Cornado NRW komende twee maanden volledig beschikbaar voor fokkerij

Marcus Ehning met Cornado Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De komende twee maanden kan Marcus Ehning de schimmel Cornado NRW (v. Cornet Obolensky) niet inzetten voor de concoursen. Zijn eigenaar heeft dit besloten zodat er de komende tijd vers sperma van de hengst beschikbaar is.

Na deze korte onderbreking kan Ehning de hengst weer uitbrengen in de sport en dat zal het komend jaar ook zo blijven. Het is contractueel vastgelegd dat Ehning de beschikking heeft over de hengst zolang hij in de sport kan presteren.

Net als in 2017

In 2017 is de hengst ook twee maanden uit de sport gehaald om volledig voor de dekdienst ingezet te kunnen worden. Een maand na deze wedstrijdpauze liep Cornado een botvliesontsteking op en werd hij gedurende de herstelperiode weer volledig ingezet voor de dekdienst.

Onlangs verscheen op horses.nl een overzicht van de ontwikkeling van de vijftienjarige schimmel.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Reiter Revue

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.