Don Martillo winnaar bij vijfjarigen met 8,57 Exclusief

Don Martillo (v. Don Juan de Hus) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink

De 8,57 die regerend Bundeskampioen Don Martillo (v. Don Juan de Hus) gemiddeld kreeg in de sporttest in Münster-Handorf was naar de smaak van amazone Anna-Sophie Fiebelkorn waarschijnlijk te laag. Terwijl de jury de hengst nog besprak, verliet Fiebelkorn demonstratief de ring.

In vergelijking met de scores op de Bundeschampionate (waar hij won met 9’s en een 10) en de 14-dagentest in Schlieckau (waar hij won met gemiddeld een 9,19) is de 8,57 ook lager dan de punten die de zwarte zoon van de KWPN-gefokte Don Juan de Hus tot nog toe kreeg.

De jury in Münster-Handorf vond dat er het een en ander te verbeteren was aan de rittigkeit en merkte op dat de hengst heel snel ademende. “Aan zijn ademhaling merk je al dat hij stressgevoelig is.”

Dingen die je liever niet ziet

De punten voor de hengst ‘die volgens de jury heel veel heeft, maar ook dingen die je liever niet ziet’ waren als volgt: een 8,8 voor de draf, een 8,9 voor de galop, een 9,5 voor de stap, een 7,5 voor de rittigkeit en een 8,8 voor de totaalindruk.

Dreamline niet overgewaardeerd

Dreamline (v. Don Olymbrio L), die door Stoeterij Blue Hors dit jaar is verpacht aan het Landgestüt Warendorf, slaagde ruimschoots met een 7,95, maar werd met die punten niet overgewaardeerd. De jury had zag het achterbeen graag nog wat resoluter doortreden.

De Totilas-zoon Titolas viel op met zijn galop en stond goed aan de hulpen. Zijn score kwam uit op een 7,78.

Zonen van Cennin, De Niro en Sir Heinrich niet geslaagd

Celencio (v. Cennin), Duke Noir (v. De Niro) en Symphonic (v. Sir Heinrich) haalden de test niet. Symphonic bleef steken op een 6,6, Celencio op een 6,62 en Duke Noir op een 7,10.

Klik hier voor de volledige uitslag

ClipMyHorse.tv

De sporttest in Münster-Handorf was live te volgen via ClipMyHorse.tv en de video’s van alle hengsten zijn later vandaag terug te vinden in het archief.

Lees ook:
9,14 voor Bundeskampioen Destacado
9,73 voor Colman uit stam Casall

Zonen Hickstead, Zirocco Blue VDL en Plot Blue maken indruk

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.