Ga naar hoofdinhoud

Dream Boy-dochter Imagine imponeert bij Pavo Cup vierjarigen

Liveblog
Bart Veeze en Imagine Foto: Melanie Brevink - van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl

Al in de voorselectie van de Pavo Cup bij de vierjarigen liet Dream Boy-dochter Imagine met Bart Veeze van zich horen. In de halve finale in Ermelo deed de merrie er nog een schepje bij bovenop door naar 93 punten te marcheren. Daarmee voert zij de groep aan, waarbij ze drie punten boven de bij Oldenburg en Hannover goedgekeurde hengst Asgard's Ibiza (v. Desperado) met Emmelie Scholtens staat. Ivoli-E, eveneens een nakomeling van Dream Boy, noteerde met Simone Both 89 punten en staat daarmee derde.   

Met Imposant W (v. Wynton) heeft Veeze nog een ijzer in het vuur. De winnaar van de VSN trofee doet tijdens de Pavo Cup opnieuw een gooi naar het dekbrevet (waarbij de voorstand nog wel eens roet in het eten kan gooien) en lijkt met de 88.4 punten die hij voor zijn optreden kreeg goed op weg te zijn. Incognito (v. Davino V.O.D.) liep met Hans Peter Minderhoud her en der wat te verheven, maar kreeg alsnog 88.2 punten.

De KWPN goedgekeurde hengst Indian Rock (v. Apache) werd door Emmelie Scholtens goed voorgesteld en liet een nette verrichting zien die de jury beloonde met 88 punten.

87,6 punten voor Iskander

87,6 punten ontving Iskander (v. Apache) met Femke de Laat. Een flinke stijging ten opzichte van zijn voorselectiescore: 83 punten kreeg de ruin in België een paar weken geleden. 86 punten geeft de jury aan Charmeur-dochter Irabel (v. Charmeur uit WK-merrie Darabel) met Vai Bruntink.

Dettori met 86 punten rijkelijk bedeeld

De KWPN goedgekeurde hengst Dettori (v. Desperado) werd voor zijn optreden met Hans Peter Minderhoud met 86 punten rijkelijk beloond. De hengst kon met name in de galop niet overtuigen.

Net iets minder Ilussion A (v. Florencio I) met Vai Bruntink. Daarmee zit hij er nog net bij. Net zoals de zeer groot stappende (en over wat weinig staartdracht beschikkende) Ignado-Rijk (v. Dream Boy). De door de juryleden wat scheutig beoordeelde goedgekeurde hengst Indigro (v. Negro) met Kirsten Brouwer kreeg 85,5 punten.Dat zijn de twaalf finalisten.

85 voor brave In Style, 77 voor minder brave Inclusive

Eye Catcher-zoon In Style liet zich onder Renate van Vliet goed en braaf zien en kreeg 85 punten, de hengst waarmee hij in de baan liep, verrichtingstopper Inclusive (v. Everdale), was een stuk minder braaf. Hij kreeg toch nog 77 punten. De KWPN gekeurde Impression (v. Don Schufro) met Diederik van Silfhout kreeg van het jurycorps 85 punten toegeschoven en werd daarmee zeker niet ondergewaardeerd. Idefix STH (v. Dorado) met Nicky Snijder, die veel Stal Stouwehof-paarden in de halve finale rijdt, en Icerole DVB (v. Desperados) met Jos Hoogendoorn liepen ook naar 85 punten.

Drie keer 84

Ipradin S (v. Don Tango), de halfzus van Guardian S, scoort 84 punten (in de proef valt Kim Koolen van de merrie, maar stapt weer op en maakt de proef af, lees hier meer) en datzelfde aantal is er voor de merrie van KWPN-voorzitter Siem Korver, Immens-Ieni K (voorselectie: 79) en Infinity (v. Johnson), beide voorgesteld door Marlou de Ruyter.  In The Mood (v. Desperado), voorgesteld door haar fokker Margreet Prosman, kreeg van de jury 83,4 punten. 83 punten zijn er voor IBOP-topper Ivy (v. Lord Leatherdale), die in de voorselectie nog 87 punten scoorde.

De twaalf beste paarden kwalificeren zich voor de finale.

Pavo Cup-finalisten vierjarigen:

Imagine (v. Dream Boy): 93
Asgard’s Ibiza (v. Desperado): 90
Ivoli-E (v. Dream Boy): 89
Imposant W (v. Wynton): 88.4
Incognito (v. Davino V.O.D.): 88.2
Indian Rock (v. Apache): 88
Iskander (v. Apache): 87,6
Dettori (v. Desperado): 86
Irabel (v. Charmeur): 86
Illusion A (v. Florencio): 85,8
Ignado-Rijk (v. Dream Boy): 85.6
Indigro (v. Negro): 85,5

Startlijst

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Tekst: Tamara Buunk en Rick Helmink

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook