Ga naar hoofdinhoud

Eva van’t Broek kampioensmerrie Nationale

De zesjarige trekpaardmerrie Eva van’t Broek van (v. Oscar van Wiene ) van Henk Butz uit Rekken veroverde vandaag de zo fel begeerde titel op de Nationale Tentoonstelling in Den Bosch. De goed gemodelleerde bruinschimmel draafde met veel oprichting en kracht door de baan en mag zich twee jaar lang nationaal kampioensmerrie noemen.

De reservetitel was voor de zogende merrie Annelies van Stuyvenberg (v. Eros van Hoeve de Eik), terwijl Petra van de Bouwhoeve (v. Iwan van Aardenhof) als derde op tal de baan verliet.

Nationaal kampioen bij de hengsten werd de extra dravende vierjarige Bienvenu van Waardzicht (v. Florian van ’t Rietenhof) van Andrie de Buck uit Oostkapelle. De kapitale zesjarige Jazz uit de Linde (v. Baron van’t Camillenhof) kreeg het reservekampioenslint omgehangen. Tuur van Hansevelde (v. Buffalo van’t Camillenhof) werd derde op tal.

Bron : Horses

Eén reactie op “Eva van’t Broek kampioensmerrie Nationale

 • Meta van Oosten-Nieuwenhuyzen

  Quota Wiki:
  “Bij paarden werden staarten voornamelijk om cosmetische redenen gecoupeerd. In de Oudheid werd dit al gedaan en vanaf de 16de en 17de eeuw kwam het couperen van de staart veelvuldig voor. Met een hakmes werd de staart afgehakt, waarna de wond met een brandend ijzer werd dichtgebrand. In het midden van de 18de eeuw waren gecoupeerde staarten bij paarden in de mode. Toen werden ook de eerste coupeerscharen ontwikkeld.

  Het couperen van de staart bij trekpaarden gebeurt om praktische redenen. Bij het werk op de akkers zwaait het paard met zijn staart om vliegen weg te jagen. Bij het zwaaien gebeurt het veel dat de leidsels, om het paard te besturen, onder de staart geraken waardoor het paard onbestuurbaar wordt. Met een korte staart heeft men dit probleem niet, maar het paard heeft meer last van de vliegen.

  Vanaf 1 september 2001 is het in Nederland verboden om staarten bij paarden te couperen. In België is het couperen van staarten sinds 1 oktober 2001 bij wet verboden.”
  *****************************************************************************************************
  WAT een SCHANDE dat Horses.nl zonder blikken of blozen gewoon even verslag legt van dit afschuwelijke schouwspel! Niets …helemaal NIETS van afschuuw over het couperen van staarten en mishandeling van deze trouwe dieren in dit artikeltje.Durven jullie geen statement te maken ????, of doen jullie dit om de lezer te prikkelen tot een boze reactie en af te wachten welke reacties er zullen komen?!. Wat is de doelstelling van deze site eigenlijk.
  PFFFFFFFFFFF 🙁 ik dacht dat jullie misschien echt iets met paarden hadden en een fatsoenlijke site waren. Couperen is sinds 2001 VERBODEN en valt volgens onze ethische normen en waarden onder zware mishandeling. We hebben het hier over dieren die zelf niet de keuze kunnen maken ,gedomestiseerde dieren volgens menselijke normen….WALGELIJK toch .
  Dit paard is 6 jaar oud dus illegaal van haar staart ontdaan,gelukkig betaat deze wet…Ik kan er echt om janken ZO zielig en incompleet en mismaakt staat dit dier erbij!
  Deze reactie zal wel verwijdert worden volgens jullie eigen censuurcommisie,want het gaat hier alleen om de knikkers kennelijk!
  DOEI!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.