Ga naar hoofdinhoud

Everdale-dochters scoren op IBOP Oosteind

Update
Everdale hier met Severo Jurado Lopez
Met maar liefst drie dochters die boven de 80 punten scoorden op de IBOP in Oosteind liet Everdale zijn visitekaartje achter. Met 84 punten was Icacia-Peternella bovendien de topscoorder van de dag. In de springrichting was Heureuse (v. Dakar VDL) met 78 punten de best presterende merrie. 

Het jurycorps, bestaande uit Ine van Deurzen en Bart Bax, kreeg een kwaliteitsvolle groep in de dressuurrichting te beoordelen. Van de dertien aangeboden merries, slaagde er slechts een niet voor haar test.

Negen voor houding en balans

Icacia-Peternella, gefokt door J. Boele de Haan en in eigendom van Van Olst Horses, scoorde op geen enkel onderdeel lager dan een acht. Voor de draf, galop, rijdbaarheid en aanleg kon de jury een 8,5 kwijt. Voor houding en balans noteerde de Everdale-dochter een negen. Door dit sterke optreden ontving de merrie na afloop het keur-predikaat.

Dream Boy laat weer van zich horen

Door 83.5 punten te noteren gaat ook Dream Boy-dochter Ivoli-E nu door het leven als keurmerrie. Op de stamboekkeuring maakte zij al naam door hoge cijfers te noteren. Met een puntenlijst waarop vijf maal een 8,5 prijkte liet de merrie, gefokt door W.J.M. Erven en in eigendom van T.J.M. Coomans, zien onder het zadel ook goed uit de verf te komen.

Van Olst scoort

Een andere Everdale-dochter die positief opviel was Jarina des Vallees (v. Everdale), gefokt door H.B.G. Holleman-Hilderink en in eigendom van Van Olst Horses. Met een negen voor de galop en een 8.5 voor de draf en rijdbaarheid kwam haar score uit op 81,5 punten.

De laatste merrie waarmee Van Olst Horses goed mee voor de dag kwam was Just Me (v. Everdale), die gefokt werd door H. van de Bogaard. Met 81 punten liet ook deze Everdale-nakomeling haar kwaliteiten zien. Met haar galop, houding en rijdbaarheid kon zij de jury het meest bekoren. Daar noteerde de merrie een 8,5 voor.

Stamboekopname Den Hout

Op de stamboekkeuring van maandag werd Just Me met de hoogste punten opgenomen in het stamboek en kreeg het sterpredikaat. Ze wordt tevens afgevaardigd naar de Centrale Keuring. Ze kreeg onder meer 80 punten voor exterieur en 85 punten voor de draf. Ook Jarina des Vallees kreeg het sterpredikaat en mag de CK. In totaal werden vijf merries ster verklaard en achttien hengsten en ruinen. In de laatste groep was de Chippendale-zoon Jive met 80 punten voor exterieur en 85 voor beweging het meest opvallende paard.

Springen

De springmerries werden beoordeeld door Arnold Kootstra en Ine van Deurzen. Van de tien paarden die de baan betraden, sprongen er zeven naar een score van 75 punten of meer. Dakar VDL-nakomeling Heureuse (uit La Rochelle P v. Guidam), gefokt door J. Moerings en in eigendom van M.P. Deurloo en G.J.A. Moerings, liet daarvan de beste indruk achter. Met een negen voor haar instelling en achten voor de reflexen en aanleg slaagde de merrie met 78 punten ruimschoots voor haar verrichting.

Een punt minder verdiende Huupie Donja (v. Bernini), gefokt door dhr. en mevr. Broeren-van Oers en H.R. van Oers en in eigendom van D.F.C. Benschop. Door onder andere achten te noteren voor vermogen, instelling, rijdbaarheid en aanleg ontving de merrie na afloop het elite-predikaat.

Klik hier voor de uitslag.

Klik hier voor de uitslag van de stamboekopname in Den Hout.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Everdale-dochters scoren op IBOP Oosteind

  • Bert

    Misschien aardig als jullie ook de rest van de afstamming even melden. Vaders van de merrie….

  • Rick Helmink

    Beste Bert, de paarden zijn gelinkt naar HorseTelex. Daar is de volledige afstamming te zien. Groet, Rick Helmink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook