Ga naar hoofdinhoud

Geslaagde KWPN Promotie & Verkoop

Het publiek kwam met grote interesse af op de eerste editie van de KWPN Promotie & Verkoop Overijssel en Gelderland tijdens de CSI Twente. Na de Centrale Keuring van de springpaarden, volgde er het vrijspringen. Hierbij kon er onderhands gehandeld worden. Jurylid Jos Lansink: “Dat er paarden verkocht zijn, was onze opzet. Daarmee is de eerste editie geslaagd te noemen.”

Als beste bij het vrijspringen kwam Eenwiggy (Vaillant x Wiggy elite IBOP spr+dres v.Namelus R) naar voren. Deze merrie van Ineke Mosman-Rohé uit Enschede was niet de enige uit haar stal die hooggeplaatst werd. Stalgenote Elvé (Larino x Nalve keur sport-spr v. Burggraaf) werd als tweede geplaatst. De derde notering ging naar Eva-Dine (Glennridge x Waldine v.Chin Chin) van Bettina Dirksen uit Hattem.

Er werden slechts twee paarden onder het zadel gepresenteerd. Voor deze paarden was een aparte bokaal ter beschikking gesteld. Winnares was Belle Amie II-S (Carolus II x Via Belle S sport-spr elite v.Hold Up Premier) onder Fred van Straaten jr. uit Den Ham. Knap tweede onder het zadel werd Coline (Verdi x Nikita v.Garanco) van Marcel Borger en Joset Borger-Lentink uit IJssselmuiden.

Lansink kijkt terug naar een dag met talentvolle springpaarden. Arend van de Pol, voorzitter van KWPN regio Overijssel geeft aan dat er wel wat verbeterpuntjes waren. “We zullen nog wat aan de details moeten werken, zo hadden sommige merries de pijp leeg nadat ze die dag al een paar keer in de baan waren geweest voor de keuring. Maar al met al waren we heel tevreden.” Hoeveel paarden er verkocht zijn is nog niet bekend.

Vandaag vervolgt de KWPN Promotie & Verkoop tijdens CSI Twente met de dressuurpaarden.

Bron: KWPN

Eén reactie op “Geslaagde KWPN Promotie & Verkoop

  • Ine

    Dat is geen paard dat daar gewonnen heeft hoor op de foto 🙂 dat is die van mij 4 jaar geleden op vrijspringen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook