Ga naar hoofdinhoud

Tuigpaardhengst Las Vegas uit verrichtingsonderzoek

Hengstenkeuring Tuigpaard 2019 - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Het van te voren al niet grote aantal tuigpaardhengsten aan het KWPN Verrichtingsonderzoek is behoorlijk uitgedund. Bij de beoordeling van vrijdag 12 april is het onderzoek van Las Vegas (Eebert x Plain's Liberator) aan de hand van de verrichtingen van de afgelopen weken beëindigd. Dat houdt in dat op zaterdag 20 april slechts twee hengsten deelnemen aan de eindbeoordeling.

Vorige week namen drie hengsten deel aan het tussenexamen. Daar besloot de jury het onderzoek van de vijfjarige Jean Pierre (Avion Pierre x Vikking) te beëindigen. Hij bleef echter wel in Ermelo, het onderzoek wordt vervolgd op kosten van de eigenaar.

Samen met de kampioen van de keuring, Lanto HBC (Delviro x Patijn), neemt Jean Pierre volgend weekend deel aan de eindbeoordeling. Eerder slaagde al wel Kane BFT (Bocellie x Unieko) voor het verkorte onderzoek.

Bron: KWPN/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook