Ga naar hoofdinhoud

HK Mecklenburg: Fürstenball van Van Uytert en Van Vliet reservekampioen

Update
Joop en Renate van Uytert met de reservekampioen - Foto: still CMH
Joop van Uytert beleefde een topkeuring in Redefin. Alle drie de hengsten die hij voorstelde op de Mecklenburger keuring werden goedgekeurd en daarbovenop werd Fürstenball-zoon cat.nr 24 Fire Rubin (in gezamenlijk bezit met schoonvader Sandor van Vliet) tot reservekampioen gekroond. Kampioen van de keuring werd cat.nr 4 (Bernay x Salut le Bon) van Gestüt Sprehe en bij de springhengsten was de hoogste eer ook voor een zoon van een Sprehe-hengst: cat.nr 98 (v. Hickstead White). De reservekampioen bij de springhengsten heeft ook een Nederlands tintje, dat is een Zambesi TN-zoon. In totaal werden 26 dressuur- en 30 springhengsten goedgekeurd. 

Op de Mecklenburger keuring één en al Nederlands succes: niet alleen met de drie hengsten van Joop van Uytert, maar ook de door Henk Dirksen en Martine Hijlkema gefokte Light-Cohinoor (Cohinoor VDL x Ahorn) werd goedgekeurd en Team Nijhof-hengst Zambesi leverde met cat.nr 89 (mv. Converter x Le Matin) de reservekampioen. Ook de op de PS online veiling voor 22.000 euro naar Nederland verkochte  Christian’s Cash (Christian x Cash and Carry x Acobat II) werd goedgekeurd.

Drie voor Van Uytert

De publiekslieveling van de keuring was cat.nr 24 (Fürstenball x Sir Donnerhall I x Rubinstein I) van Joop van Uytert en Sandor van Vliet (de vader van Renate van Uytert-Van Vliet). Hij kreeg niet de kampioenssjerp (die ging naar een Mecklenburgs gefokte hengst), maar werd als tweede opgesteld. Fokkerijleider Uwe Witt is vol lof over de hengst: “Een bijzondere hengst met veel bloed en uitstraling. Hij was terecht de publiekslieveling.”

De tweede goedgekeurde hengst van Van Uytert is de Totilas x De Niro, die een paar weken geleden op de PS onlineveiling in handen van Joop van Uytert kwam voor 65.000 euro. Hij is nu in gezamenlijk bezit van Van Uytert en Schockemöhle.

Familie De Feyter fokt eerste goedgekeurde High Five US

Cat.nr 27 Lamborghini (High Five US x Olivi) is de derde hengst van Joop van Uytert die werd goedgekeurd in Mecklenburg. Hij werd op de EDS veiling in 2016 voor 16.000 euro verkocht. Familie De Feyter, ook de fokker van High Five US zelf, heeft nu ook de eerste goedgekeurde High Five gefokt.

Sprehe-hengst Bernay levert kampioen

Sprehe-hengsten Bernay en Millennium zetten bij de dressuurhengsten de toon. Beide kregen vier hengsten toegelaten tot de keuring. Bernay (Boston x Lord Loxley), die straks in Westfalen ook een flink stel hengsten op de keuring heeft, leverde in Mecklenburg met cat.nr 4 (Bernay x Salut le Bon) van Gestüt Sprehe de kampioen. Deze Mecklenburgs geregistreerde hengst werd door Uwe Witt beschreven als een hengst met een extra draf en galop. Ook de drie andere Bernays kregen in Mecklenburg een dekbrevet.

Cat.nr 4 Bernay x Salut le Bon

Premiehengsten van Millennium, Top Gear en Diamond Hit

De Mecklenburger keuring is natuurlijk niet compleet zonder succes voor Paul Schockemöhle, die met Gestüt Lewitz in het Mecklenburger land huist. Uit de eerste jaargang van zijn Top Gear komt cat.nr 42 (Top Gear x Foundation), die geprimeerd werd. Verder twee zonen van Diamond Hit bij de premiehengsten, cat.nr 17 (mv. Londonderry) en bijschrijving cat.nr 92 (mv. Fürst Romancier). Tenslotte kreeg ook cat.nr 35 (Millennium x Fürst Heinrich) een lintje en daarmee was het Sprehe-succes op de Mecklenburg nog niet eens compleet.

Hickstead White levert springkampioen

De springkampioen komt namelijk van Sprehe-hengst Hickstead White. Deze cat.nr 98 (mv. Chacco-Blue x Contender) van Heinrich Ramsbrock werd door Uwe Witt de hemel in geprezen. “We hebben hem twee keer een 10 gegeven: voor het vermogen en de manieren.”

Cat.nr 98 Hickstead White x Chacco-Blue

Reservekampioen voor Zambesi

De reservetitel ging naar de Zambesi-zoon cat.nr 89 (mv. Converter x Le Matin) die door Witt werd beschreven als een complete hengst, die niet alleen over een zeer goed model en type beschikt, maar ook goed beweegt en super kan springen.

Cat.nr 89 Zambesi x

Twee premiehengsten voor Tebbel

René Tebbel kreeg er twee premiehengsten bij in Redefin, beide van hengsten van zijn eigen station. Het gaat om cat.nr 55 (Chacco’s Son II x Los Angeles) en cat.nr 71 (Don Diarado x Lafontaine). Tenslotte waren er premies voor cat.nr 50 (Casall x Baloubet du Rouet) en cat.nr 87 (Twilight x Champ of Class).

ClipMyHorse.tv is in Redefin en maakte een item over de laatste keuring van Uwe Witt:

Handige links

Klik hier voor de lijst met springhengsten
Klik hier voor de lijst met dressuurhengsten
Collectie op HorseTelex
Programma
Livestream

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.