Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw recordaantal hengsten aangemeld voor BWP-Hengstenkeuring

Bij het Belgisch Warmbloed Paardenstamboek (BWP) zijn de definitieve inschrijvingen voor de hengstenkeuring 2019 bekend. In 2018 werd het record gebroken met in totaal 133 aangeboden hengsten en voor 2019 wordt het record met 154 aangemelde hengsten opnieuw verbroken.

Bij de Tweede Fase van de BWP-Hengstenkeuring komen alleen de driejarige hengsten aan bod. Daarvan zijn er in de optie springen zeventig BWP’ers en 34 niet-BWP’ers aangemeld.

Dressuurhengsten

In de optie dressuur zijn er vijftien hengsten aangemeld, waarvan drie BWP’ers en twaalf uit andere stamboeken. Zowel deze spring- als deze dressuurhengsten zijn aan het werk te zien van 17-19 januari in het Azelhof te Lier.

Derde fase

De ‘oudere’ hengsten komen rechtstreeks naar de Derde Fase (14-16 maart) in het Zilveren Spoor te Moorsele. Dit zijn er nog 35 (waarvan zeven in de dressuurrichting). Daarmee komt het totaal uit op 154 hengsten, die zijn aangemeld voor de BWP-Hengstenkeuring 2019.

Cornet Obolensky

Cornet Obolensky levert net als vorig jaar de meeste zonen, alhoewel dat er dit jaar met zes iets minder zijn dan de acht van verleden jaar. Cicero van Paemel en Kannan leveren er beiden vijf. Bij de dressuurhengsten hebben Apache, Heros Begijnhoeve en Finest alle drie twee zonen in de catalogus staan.

Bron: BWP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook