Ga naar hoofdinhoud

HK Denemarken: Drie premiehengsten voor Blue Hors

Cat.nr 44 Blue Hors Fifty Cent (Franziskus x Donnerball) - Foto: Rick Helmink

Hoewel Andreas Helgstrand meer hengsten kreeg goedgekeurd, gaat Stoeterij Blue Hors met maar liefst drie premiehengsten naar huis. Daar toe behoort ook de publiekslieveling Fredensdals Fifty Cent (v. Franziskus), die voortaan door het leven zal gaan als Blue Hors Fifty Cent. 

Esben Møller van Blue Hors vertelt Paardenkrant-Horses.nl dat hij Fifty Cent – die op papier nog aan Nathalie zu Sayn-Wittgenstein toebehoort – al in september kocht en dat de hengst werd voorbereid op de keuring door Stoeterij Blue Hors.

Als hij wordt goedgekeurd – de hengsten lopen direct na de hengstenkeuring een tiendaagse test – zal hij ook in Randbøl ter dekking komen.

Dancier en Zack

De andere premiehengsten van Blue Hors zijn de in Hannover voor 200.000 euro aangeschafte Blue Hors Dancetto (Dancier x Wolkenstein II) en Blue Hors Zackerey (Blue Hors Zack x Sandro Hit), die ook al werd voorgesteld in Oldenburg. Daar behoorde hij tot de publiekslievelingen, maar kwam – vanwege zijn Deense papier – niet in aanmerking voor een premie.

Eindstand: Blue Hors wint

In totaal werden er vijf hengsten geprimeerd, allemaal hebben ze Blue Hors invloed: Orion is een zoon van Blue Hors Don Olymbrio en Springbank II is een zoon van Skovens Rafael (Blue Hors Romanov x Blue Hors Don Schufro), die ook bij Blue Hors vandaan komt.

Daarmee kan gesteld hebben dat Blue Hors in de eindstand Andreas Helgstrand verslagen heeft. Helgstrand is overigens wel de eigenaar van Springbank II VH (v. Skovens Rafael) en kreeg daarmee een van zijn zeven goedgekeurde driejarigen geprimeerd.

Premiehengsten dressuur 2017:

cat.nr 74 Blue Hors Zackerey (Blue Hors Zack x Sandro Hit) – Eigenaar: Blue Hors
cat.nr 54 Springbank II VH (Skovens Rafael x De Niro) – eigenaar: Andreas Helgstrand
cat.nr 35 Orion (Blue Hors Don Olybrio x Solos Landtinus) – eigenaar: Nanna Skodborg Merrald
cat.nr 44 Blue Hors Fifty Cent (Franziskus x Donnerball) – Eigenaar: Blue Hors

cat.nr 33 Blue Hors Dancetto (Dancier x Wolkenstein II) – Eigenaar: Blue Hors

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Foto’s: Rick Helmink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook