Ga naar hoofdinhoud

Hoge score voor Fancy Roos VDL

Baltic VDL

Tijdens de IBOP in Tolbert heeft Fancy Roos VDL maandag maar liefst 88 punten gescoord voor haar verrichtingsproef. De merrie van Baltic VDL, gefokt en in eigendom van de VDL Stud in Bears, kreeg van de juryleden Bart Henstra en Dirk Reijne een 9,5 voor vermogen en negens voor de galop, techniek en aanleg.

Bart Henstra roemde de merrie, die al vierde was op de NMK dit jaar, om haar zeer goede reflexen gecombineerd met zeer veel vermogen. “Fancy Roos is een echte atleet. Ze heeft echt atletisch verrmogen waarbij ze goed naar boven springt en dan kan rekken naar voren,” aldus Henstra.

Nog een NMK-merrie van de VDL Stud ging met een mooie score naar huis: Fresia V Olivia VDL (v. Cardento) kreeg exact 80 punten. De merrie kreeg een 8,5 voor het vermogen en de instelling.

Wynton-dochter Fakira liep eveneens op de Nationale Merriekeuring afgelopen augustus. Ze kreeg 90 punten voor exterieur op de stamboekkeuring en 85 voor beweging, maandag bewees ze haar kwaliteiten eveneens onder het zadel door 83,5 voor de IBOP te scoren.

De vierjarige Ellini (v. Westpoint) kreeg 80,5 punten, met onder andere een 8,5 voor de souplesse en een 9 voor de draf.

Klik hier voor de uitslag.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook