Ga naar hoofdinhoud

Chacco-Blue voorbij Cornet Obolensky op A-ranking

De A-ranking voor springverervers verandert niet zo snel: het minimum aantal nakomelingen (100) dat hengsten moeten hebben om mee te tellen op deze ranking houdt snelle verschuivingen tegen. Al vanaf eind 2016 staat de in 1986 geboren en in 2011 overleden For Pleasure aan kop en sinds die tijd stond Cornet Obolensky op 2. Daar is nu verandering ingekomen: Cornet is voorbij gestreefd door de nummer 1 van de WBFSH-ranking, Chacco-Blue

Verder in de top-10 van de A-ranking de usual suspects: Kashmir van Schuttershof op 4, Baloubet du Rouet op 5, Canturo op 6, Casall op 7, Berlin op 8, Toulon op 9 en Tangelo van de Zuuthoeve op 10. De enige twee KWPN-hengsten in de top 20 zijn Mr Blue op 15 en Kannan op 18. Eén ding hebben deze hengsten gemeen: ze sprongen zelf stuk voor stuk op het hoogste niveau. De één iets langer en succesvoller dan de ander, maar 1,60m parcoursen hebben ze allemaal in de benen.  Nog iets verder doorgetrokken: in de top-25 van de HorseTelex A-ranking staat maar één hengst die het hoogste niveau zelf niet haalde: Balou du Rouet.

Bloed van Carthago, Quidam en Clinton

Berlin (v. Cassini I) staat sinds 1 januari aan kop van de B-ranking (nafok tot en met 15 jaar/minimaal 80 nakomelingen en kan die plaats nog steeds makkelijk vasthouden, met afstand staat hij bovenaan. De tweede plaats is hier voor Cicero Z van Paemel (v. Carthago) en Verdi (v. Quidam de Revel), de nummer 1 van de C-ranking (nafok tot en met 13 jaar/minimaal 60 nakomelingen), pakt op de B-ranking de derde plaats. Ugano Sitte (v. Clinton), de nummer twee van de C-ranking, staat op de B-ranking 5e. Het bloed van Carthago, Quidam de Revel en Clinton is goed vertegenwoordigd in de top van de B- en C-ranking. Naast Cicero Z heeft Carthago ook nog Mylord Carthago in de top 10 (plaats 8 B-ranking/plaats 5 C-ranking)), Quidam de Revel heeft naast Verdi Quaprice Bois Margot (plaats 6) en van Clinton stijgt ook Eldorado van de Zeshoek gestaag (plaats 12 B-ranking/ plaats 9 op C- én D-ranking). Op de C-ranking doet veeldekker Diamant de Semilly het (indirect) goed: drie van zijn zonen staan in de top 14 (Emerald op 4, Diarado op 10 en Elvis ter Putte op 14).

Ugano Sitte

Clinton-zoon Ugano Sitte komt ook op de D-ranking (nafok tot en met 11 jaar/minimaal 40 nakomelingen), hij staat daar zelfs helemaal bovenaan. Stakkatol (v. Stakkato) en Bamako de Muze (v. Darco) achter hem. Emerald staat zowel op de C- als op de D-ranking op de vierde plaats. In de top van de D-ranking ook flink wat VDL-hengsten: Arezzo VDL op 5, Zirocco Blue VDL op 6 en Baltic VDL op 8.

Colestus, Bustique en Baltic VDL

Op de ranking voor de jongste verervers (nafok tot en met 9 jaar) wordt een minimaal aantal van 20 nakomelingen gevraagd om mee te tellen voor de ranking en vanwege dat lage aantal zijn daar het vaakst verschuivingen te zien. In januari stond Baltic VDL (v. Quaprice Bois Margot) bovenaan, in februari Gaillard de la Pomme en nu heeft Colestus (v. Cornet Obolensky) het stokje overgenomen. Gaillard de la Pomme is uit de lijst gevallen. Baltic VDL is er nog wel in de top met de derde plaats, achter zijn KWPN-collega Bustique (v. Indoctro).

Klik hier voor de volledige ranking (alleen voor HorseTelex TOP-leden)

Bron: HorseTelex

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.