Ga naar hoofdinhoud

Emerald aan kop van drie HorseTelex-rankings

Harrie Smolders met Emerald.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Emerald (Diamant de Semilly x Carthago) staat aan kop van maar liefst drie (van vijf) HorseTelex Rankings. Op de A-ranking heeft hij Chacco-Blue van de troon gestoten en ook op de B- en C-ranking staat de voormalige topper van Harrie Smolders aan kop. Sinds het bestaan van de HorseTelex Rankings is het nog niet voorgekomen dat één hengst op zoveel rankings de koppositie inneemt.

De A-Ranking, eigenlijk dé HorseTelex Wereldranking voor hengsten met nafok van alle leeftijden (minimaal 100 nakomelingen in de internationale sport), wordt sinds kort aangevoerd door Emerald.

Chacco-Blue en Cornet

Emerald staat aan kop met een IPV van 543,39 en dat is flink wat meer dan de nummer 2 Chacco-Blue (424,31) en de nummer 3 Cornet Obolensky (418,66). Daarbij moet wel gezegd worden dat Chacco-Blue en Cornet Obolensky flink wat meer nakomelingen in de internationale sport hebben.

Voor de IPV van Emerald tellen 121 directe nakomelingen en één indirecte nakomeling mee, voor Chacco-Blue zijn dat er 415 direct en 150 indirect (kleinkinderen) en voor Cornet 126 directe en 93 indirecte.

Corona-effect?

Doordat de wereldranglijsten de afgelopen 8 maanden minder dan normaal gevoed zijn met uitslagen (veel wedstrijden zijn door de corona-crisis komen te vervallen), kan het zijn dat de rankings nu meer fluctuaties laten zien dan voorheen, toen er wereldwijd volop wedstrijden plaatsvonden.

B- en C-ranking

Emerald voert niet alleen de A-ranking aan, maar ook de B (voor hengsten met nakomelingen t/m 15 jaar / minimaal 80) en de C (voor hengsten met nakomelingen t/m 13 jaar / minimaal 60)-rankings. Op de B-ranking volgen Verdi en Quaprice Bois Margot, op de C-ranking Bamako de Muze en Ugano Sitte.

D- en E-ranking

Op de D- en de E-ranking, de ranking voor aankomende verervers, met respectievelijk nafok tot en met elf en negen jaar (minima van 40 en 20 nakomelingen) worden de lijsten aangevoerd door Eldorado van de Zeshoek en Carrera VDL.

Klik hier voor de HorseTelex Rankings (alleen voor HorseTelex-leden)

Bron: HorseTelex

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook