Ga naar hoofdinhoud

Jessy’s Boy verlaat verrichtingsonderzoek

H 5 (Casimo x Corofino) Foto: Jacquelien van Tartwijk

Het verrichtingsonderzoek springen is opnieuw uitgedund. Nadat vorige week al vijf hengsten naar huis werden gestuurd (waarbij Dokibo LN Z het onderzoek vrijwillig voortzette) is het onderzoek nu beëindigd voor Jessy's Boy (cat.nr 5/71 Casimo Z x Corofino). Op dit zijn er nog zeventien driejarige springhengsten, twee vierjarige springhengsten en een vijf- en een zesjarige springhengst aan hun verrichtingsonderzoek bezig.

Jessy’s Boy werd door Jan van Kooten gefokt uit de merrie Moglichkeit (Corofino x Leuthen II), ook de moeder van de KWPN goedgekeurde Whitesnake (v. Cavalier) en de Zweeds goedgekeurde Remember (v. Catango).

Beoordeling dressuur

Morgen vanaf 8.00 uur krijgen de zeven driejarige dressuurhengsten die eveneens nog in de race zijn voor hun dekbrevet hun wekelijkse beoordeling van de hengstenkeuringscommissie dressuur. Aansluitend worden de twee Gelderse hengsten die eveneens hun aanlegtest doorlopen beoordeeld door hun commissie.

Examen

De laatste weken van voorjaarsonderzoek zijn nu ingegaan. Op zaterdag 20 mei doen zowel de dressuur- als springhengsten examen.

Lees ook: 

http://www.horses.nl/fokkerij/naar-huis-gestuurde-dokibo-ln-z-blijft-ermelo/

http://www.horses.nl/fokkerij/kwpn-verrichtingsonderzoek-uitgedund-vijf-afvallers/

http://www.horses.nl/fokkerij/drie-springhengsten-naar-huis-gestuurd/

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook