Ga naar hoofdinhoud

KSS-veilingtopper Macho Man naar voorjaarsonderzoek

Cat.nr. 179 - Macho Man (Kannan x Numero Uno). Foto: Jacquelien van Tartwijk

Na de trainingsdag voor de springhengsten, die vrijdag in Ermelo onder leiding van hengstenkeuringscommissielid Henk van den Broek plaatsvond, zijn twee hengsten naar huis gegaan. KSS-veilingtopper Macho Man (Kannan x Numero Uno) komt in het voorjaar terug en voor Lovemaker VDP (Heartbreaker x Quidam de Revel) kwam een einde aan het onderzoek.

De springhengsten zijn inmiddels bijna op de helft van het 21 dagen durende onderzoek en behalve Van den Broek was de gehele commissie bij de training aanwezig. Macho Man, die begin dit jaar de veilingtopper was op de KWPN Select Sale en voor 72.000 euro werd verkocht aan Groupe France Elevage (2/3) en Sjaak van der Lei (1/3), werd na afloop van de training doorverwezen naar het voorjaarsverrichtingsonderzoek. Voor Lovemaker kwam het verrichtingsonderzoek tot een eind.

Beoordeling

Afgelopen dinsdag was de eerste beoordeling, waarna alle hengsten het onderzoek mochten vervolgen. Bij deze beoordeling waren enkel de geregistreerden aanwezig. Aanstaande dinsdag is de tweede officiële beoordeling, waarbij gesprekken met de hengsteneigenaren plaats vinden.

Deelnemende hengsten

Driejarigen:

Vierjarigen:

Vijfjarige:

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.