Ga naar hoofdinhoud

Cohinoor doet van zich spreken met zes moderne uniforme hengsten

46 Cohinoor VDL x Emilion Foto: Melanie Brevink-van Dijk
De derde dag van de voorselectie stond in het teken van de fokkerij van Cornet Obolensky. Van zijn zoon Cohinoor (Cornet x Stakkato x Contender x Graf Grannus) werden alle zes gepresenteerde zonen aangewezen.

Ze vielen op door ras en uitstraling en moderne sportlijven. Ze galoppeerden lichtvoetig en waren patent op het hout. Van zijn collectie was de spraakmaker van de dag de bruine 46 (Cohinoor x Emilion x Indoctro x Ahorn). Geboren in juli, slechts 1.61 groot, lieflijk (nu wat ongelukkig) door de kleindochter Van der Meer gedoopt als Little Pony, maar vliegensvlug, gretig op het hout en voorzien van een ongekend vermogen. Zijn optreden deed denken aan Comme il faut als tweejarige hengst in Westfalen en die was toentertijd nog kleiner!

Kleinzonen

Van Comme il faut gaan er drie door, waarbij nr 49 (mv. Calido) het voordeel van de twijfel kreeg. Als tiende kleinzoon van Cornet kreeg de zeer goed aanvangende 68 (Cornet’s Balou x Numero Uno) groen licht.

Buitenlandse moeder

Van Cornet zelf werd aangewezen de interessant gefokte 66 (mv. Indorado x Nimmerdor x volle zus Papillon Rouge). Het lijkt erop dat de zonen van Cornet met een buitenlandse moeder beter aansluiten op de KWPN-fokkerij dan hijzelf.

For Pleasure

Na het glorieuze optreden van de For Pleasure-zonen in Oldenburg en Westfalen heeft het KWPN, dertig jaar nadat For Pleasure in Oldenburg werd goedgekeurd, ook een serieuze (KWPN-geregistreerde) zoon van hem in de strijd. Zijn bruine zoon 120 (mv. Untouchable x Cavalier x Pentagon) uit het 1.60 springpaard van U-Bresco van Marriet Hoekstra, sprong ongecompliceerd met veel overzicht en macht. De moederlijn heeft meerdere fijne, origineel gefokte, springpaarden voortgebracht.

Bredere top

“Gemiddeld kunnen we op de derde dag spreken van een bredere top. De collectie was ook uniformer dan op de voorgaande dagen, omdat velen een relatie hadden met Cornet. Er zitten een paar kleintjes van resp. 160/1.61, (95 van Emir en 46 van Cohinoor) maar deze presenteerden zich zo opvallend bij het springen dat we ze niet mogen laten staan. Van Cohinoor zagen we moderne hengsten, met een goede instelling, lichtvoetige manier van bewegen en reflexen bij het springen”, aldus voorzitter Cor Loeffen samenvattend.

Doorverwezen hengsten
Fotoserie dag drie
Overzichtspagina

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.