Ga naar hoofdinhoud

Familie Jansen-fokkerij bepaalt gezicht derde dag

Cat.nr. 387 (Ferdeaux x Wynton). Foto: Jacquelien van Tartwijk
Van de 47 op de stenen gepresenteerde hengsten, verschenen er 46 in de kooi, waarvan er via een helder en consequent beleid 16 werden doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Topaanvoerder is Ferdeaux met vier uit negen (waarvan eentje wegens onregelmatigheid in de kooi naar de nakeuring werd doorwezen) gevolgd door El Capone met drie uit zeven.

“Vandaag hebben we een aantal lang gelijnde hengsten kunnen selecteren die goed bergopwaarts bewogen. Sommige hadden een wat neerwaartse romprichting, maar dat zagen we niet terug in de beweging”, was het zuinige commentaar van voorzitter Bert Rutten.

De nafok van Annabel en Acacia

Er was op de derde dag niet zo’n uitgesproken topper als op de twee dag, te weten 317 Le Formidable (Bordeaux x Ferro x Annabel van De Niro x Romancier uit de fokkerij van Hans, Grietje en Welmoed Jansen), maar een vijftal hengsten kreeg de handen op elkaar. Opvallend was dat daarvan bij drie als grootvader Wynton (Jazz x Acacia van Matador II x Rubinstein x Welt As, gefokt bij familie Jansen) te boek staat. De nafok van de merries Annabel en Acacia van fokkers van het Jaar 2011, de familie Jansen bepaalde aan moederskant eigenlijk nog meer dan de vaders het gezicht van de derde dag.

Beide Jansen-lijnen gecombineerd

Een van de smaakmakers van de dag was 387 Lardeaux (Ferdeaux x Wynton x Houston x Flemmingh). Een zeer grote bruine (1.76) met lange lijnen, die opviel door een zeer mooi voorbeengebruik en ondanks de grote in staat was gemakkelijk te changeren. Voortgekomen uit de beide lijnen van de familie Jansen (via Annabel, de moeder van Chagall D&R en Bretton Woods en Acacia van Matador II) sprak aan 390 Lordwoods Legend (Ferdeaux x volle zus For Legends, Gwendolyn). Een stoere wat zwaardere hengst, die even wat lichtvoetiger zou mogen galopperen.

Komende uit de halfzuster van Vivaldi, de ZZL uitgebrachte NMK-kampioene Wiona-Utopia (San Remo) werd voorgesteld de hoogbenige jeugdige sportieve zwarte 386 Lacrosse RS2  (Ferdeaux).

Sterke opening

De dag werd sterk geopend met de over een excellent (front, formaat, lengte) opvallende exterieur beschikkende heldere bruine 371 Luca Brasi (El Capone x Syndey x Hemmingway x Bachus). Een hengst die het achterbeen er goed onder wist te brengen. De hengst is een volle broer van Escobar, die na de nodige discussie bij het KWPN over de bloedvoering aan moederszijde, bij het NRPS werd goedgekeurd.

Scharnieren

De kinderen van El Capone vielen op door veel scharnier in de gewrichten. Zonde was het dat de extra dravende en veel afdruk galopperende bruine 368 (El Capone x Jazz) op basis van een bemerking op het fundament moest blijven staan. Van de 7 zonen van Ferguson kreeg als enige een ticket 391 Lewis (Ferguson x Wynton x OO Seven). Een royale lang gelijnde hengst die goed bergop bewoog en ook de handen op elkaar kreeg.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.