Ga naar hoofdinhoud

Van flauwe vrijdag naar saaie zaterdag, stand op 70

Cat.nr (Aganix du Seigneur x Spartacus TN) - Foto: Jacquelien van Tartwijk
Met nog één reguliere voorselectiedag voor springhengsten te gaan, staat de stand voor Den Bosch op 70 springhengsten. Vandaag, een dag met vooral de nafok van veeldekker Glenfiddich VDL, werden er twaalf hengsten toegevoegd aan de collectie voor Den Bosch. Hengstenkeuringscommissievoorzitter Cor Loeffen spreekt van een dag met weinig hoogtepunten, een vlakke middengroep en een duidelijk ondereind.

Glenfiddich VDL, die ondanks zijn afwezigheid in de sport toch steeds kon rekenen op volle dekboeken, maakte nog niet zo’n indruk met zijn zonen. Wel op stand en langs de strakke KWPN-meetlat (allemaal 1,65m plus), maar de twaalf zonen die de kooi haalden, konden niet helemaal uit de voeten met het hout.

Snel afgeleid

“Het zijn paarden met aansprekende voorkanten en vaak galopperen ze ook met afdruk, maar het springen bleef wat achter. Wat ook opviel is dat de zonen van Glenfiddich snel afgeleid en veel hengst waren. Dus of het vrijspringen nu niet uit de verf kwam omdat ze afgeleid waren, of omdat ze niet beter zijn, durf ik niet te zeggen”, aldus Loeffen. De Glenfiddich die het meeste opviel is cat.nr 141 Lavsco Gold Fortuna (Glenfiddich VDL x Nimmerdor x Celano), gefokt door Peter en Anne Mieke Rinkes en in eigendom van de VDL Stud. Drie andere zonen van Glenfiddich kregen ook een kans van de springcommissie. “We kijken het in Den Bosch nog eens aan.”

Weinig hoogtepunten

Tot één van de hoogtepunten behoorde zeker cat.nr 3 Alabama Shake AG Z (Aganix du Seigneur x Spartacus TN) die werd gefokt bij A. Gisbertz in Beek en werd voorgesteld door J. van Meever. Ook cat.nr 146 Lucky Gold (Golddigger x Cassini Gold, fokker: M.J.W. Nijhof, Hengelo) van Wim Nijenkamp maakte vandaag een goede indruk. Van de drie Golddiggers leek die hengst volgens Loeffen het meest op zijn vader. “Die heeft dat snelle van zijn vader.”

Twaalf hengsten door

In totaal werden er twaalf hengsten doorverwezen, naast de vier zonen van Glenfiddich, de Aganix en de Golddigger, een George Z, een Classe HS, een Farfan M, een Gino, een Grand Slam VDL en uiteindelijk (nadat hij wel heel veel kansen kreeg om zijn kunnen te tonen) ook een Heathrow.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.