Ga naar hoofdinhoud

Last minute-merrieveulen van Larthago met Wild Card naar Prinsjesdagveiling

Foto: Paardenkrant-Horses.nl / Jacquelien van Tartwijk

Afgelopen zaterdag is Larthago (v. Carthago), de topmerrie van Tinus van der Bruggen opnieuw moeder geworden. Het merrieveulen, dat via embryotransplantatie bij een draagmoeder is geboren is een dochter van Chapeau TN en heeft direct een Wild Card gekregen voor veulenveiling Prinsjesdag.

“Het wilde vorig jaar helemaal niet lukken om een embryo te spoelen uit Larthago, maar ik ben een streber en het moest en het zou”, vertelt topfokker Van der Bruggen. “Toen het eindelijk op 3 oktober vorig jaar lukte was er zowat nergens nog sperma, maar Team Nijhof had nog wel. Alles ging goed en 2 september werd er een prachtig merrieveulentje geboren.”

Veel belangstelling

Belangstelling voor dit veulen was er al lang voordat het geboren werd. “Ik heb minstens een keer per week wel mensen gehad, die het veulen wilden kopen, maar ik wilde eerst maar afwachten of alles goed ging”, aldus Van der Bruggen. “Nu het een merrieveulen is twijfelde ik eerst nog, maar de interesse was zo groot dat ik dacht ‘vooruit maar’. Het is natuurlijk nog een ukkepuk als ze over twee weken daar op veulenveiling Prinsjesdag loopt, maar het is echt een schitterend mooi veulen, dus ik ben benieuwd.”

Succesvol

Larthago heeft zelf internationaal gesprongen met Mathijs van Asten en heeft tal van nakomelingen, die succesvol zijn in de (internationale) springsport. “Ze won in haar hoogtijdagen 33 internationale wedstrijden in drie jaar tijd”, vertelt Van der Bruggen trots. “En al haar nakomelingen springen als ze zes zijn op 1,30m-niveau.”

Hengsten

De inmiddels 24-jarige merrie heeft vijf goedgekeurde zonen: Cevin Z (v. Coriall), Harley VDL (v. Heartbreaker), Dimitri Z (v. Diarado), Casago  en Casago II, beiden van Casall ASK en een KWPN-tweede bezichtigingshengst, Uncle Sam (v. Heartbreaker). Daarnaast heeft ze ook al meerdere goedgekeurde kleinzonen.

Van haar directe kinderen springen er twee op 1,60m-niveau en zeker zes op 1,40m-niveau en hoger, maar ook kleinkinderen van de Holsteinermerrie, zoals Contour Z en Contour II Z (beiden van Canturano) springen al internationaal op 1,35m-niveau mee.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook