Ga naar hoofdinhoud

Naxcel V kampioen van BWP hengstenkeuring

Update
Naxcel V (v. Balou du Rouet)
Op de hengstenkeuring van het BWP ging de jury na de bekendmaking van de goedgekeurde hengsten zojuist over tot de huldiging van de ‘Siegerhengst van de keuring’ oftewel de kampioen van deze keuring. Deze titel ging naar de driejarige Naxcel V, die werd voorgesteld door Gert Vermeiren en Gerfried Puck.

Drie hengsten mochten terugkomen in de baan voor de verkiezing tot kampioen en werden aan de hand nog een keer voorgesteld aan het publiek. De jury,onder leiding van voorzitter Stefaan De Smet, besloot dat de titel dit jaar naar Naxcel V ging. Deze zoon van Balou du Rouet werd gefokt bij Leo Vermeiren uit Loenhout en voorgesteld door Gert Vermeiren en Gerfried Puck.

De vice-kampioen van deze keuring is Navajo van ’t Vianahof (Vagabond de la Pomme x Cash x Lys de Darmen). Deze hengst werd gefokt bij Jan Gosselin uit Hamme en voorgesteld door Joris De Brabander en Jan Gosselin.
Op de derde plaats eindigde Nixon van ’t Meulenhof (Denzel v’t Meulenhof x Carthago x Lys de Darmen). De fokker van deze Nixon is Mariette van Lombergen uit Temse. Nixon werd voorgesteld door Erik De Winter.

De jury gaf een behoorlijke grote groep kandidaat-dekhengsten de kans om zich te bewijzen op de derde fase in stal Hulsterlo te Meerdonk. Daarvan zijn er 29 die de eindmeet haalden en dat is het gemiddelde aantal van de laatste jaren. In de optie springen komen er 23 driejarigen in dekdienst. 13 Daarvan zijn er uit de eigen fokkerij. Dan zijn er nog 4 van vier jaar en 2 van 5 jaar en ouder.Voor de optie dressuur kwamen er 2 dekhengsten bij.

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Naxcel V (v. Balou du Rouet):

 

Bron: Equnews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook