Ga naar hoofdinhoud

NMK-merrie Hester uitschieter op IBOP Lisse

Foto Lonneke Ruesink
De op één na laatste IBOP van dit jaar – alleen Tolbert staat nog op de planning voor volgende week dinsdag – vond gisteren in Lisse plaats. Animo genoeg voor deze dressuur-IBOP, waaraan 32 paarden deelnamen. Negentien merries slaagden voor de test.  De NMK-merrie Hester (v. Apache), kampioene van de regio Zuid-Holland op de Centrale Keuring, maakte de dag speciaal met haar score van 87,5 punten. 

Voor de draf en aanleg kreeg ze een 9, voor de galop maar liefst een 9,5! “Een grote merrie met heel veel techniek in de benen, in zowel de stap, de draf als de galop. Ze heeft een zeer goed achterbeengebruik, deze treedt zeer goed onder de massa en wordt goed gebogen. Ze beweegt met de schoft omhoog en heeft veel zelfhouding. Een heel fijne merrie, echt een topper!” Haar moeder Vroukje is ook de moeder van het Inter I-paard B-Trento (v.Trento B), die in Amerika wordt uitgebracht.

Rousseau-dochter Grenaat van M. de Lange uit Hellevoetsluis liep 80,5 punten bij elkaar. Jurylid Dirk Reijne: “Een heel fraaie merrie met veel houding en die fijn over de benen liep. Ze heeft veel takt in alle gangen en beweegt met de schoft omhoog en met balans.”

Hendy Rava (v. Ferro) scoorde 80 punten. “Een fijne merrie die in draf veel takt laat zien, met daarbij een mooi afloop van het voorbeen en waarbij het achterbeen goed ondertreedt. Ze heeft veel zelfhouding en laat zich goed bewerken.” Moeder Nendyrava liep zelf in de Lichte Tour, en bracht van Negro al de Lichte Tour-paarden Do Rava en Cado Rava. Uit deze sportlijn komt ook KWPN-hengst Giovanni.

Eveneens 80 punten waren er voor Cadans M-dochter Hodette van C. Heemskerk uit Rijnsburg. “Zij kreeg voor de draf een 9: daarin heeft ze een heel mooie houding en een prachtig gebruik van het voorbeen met veel techniek en waarbij het achterbeen ook goed ondertreedt. Ze beweegt met de schoft omhoog en liet zich goed bewerken. Echt een spectaculaire draf.”

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook