Ga naar hoofdinhoud

NVK-Kampioene Nina Ricci voor 37.000 euro naar Mercedes Verweij

Kampioensveulen Nina Ricci wordt even geknuffeld Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Veulenveiling Midden-Nederland had met de NVK-kampioene Nina Ricci (Franklin x Uphill) een mooie troef in handen. Het merrieveulen bleek op De Nieuwe Heuvel niet alleen in trek bij de keurmeesters, maar ook bij het koperspubliek. Na een biedduel werd jeugdamazone Mercedes Verweij de nieuwe eigenaresse van het fokproduct van familie Van Norel. Bij de springgefokte veulens was niet de nummer 2 van de NVK de duurste, maar Nirriena (v. Quabri d'Isle) met 14.500 euro. 

De nummer 3 van Ermelo werd dit jaar ook in Lunteren geveild. De door de erven J.S. de Jager en Jan Zeewuster uit Sleen gefokte Nyandro JZ (Geniaal x Jazz) werd afgeslagen voor 20.000 euro en blijft voor dat bedrag in Nederland. Ook in Nederland blijft Nitron San (v. Improver VDT), die werd voor 18.000 euro aangekocht door Charlotte Kruininger.

Buitenlandse kopers

Verschillende dressuurveulens vertrekken naar het buitenland, zo gaat Nina AF (Desperado x Florencio) voor 16.000 euro naar Dubai, Nightdream CC (Toto jr x Charmeur) voor 11.000 euro naar Zweden en is Nemosch (Toto jr x Houston) voor 8.500 euro verkocht naar Engeland. No Limit (Totilas x Metall) en Nightfall (Fürstenball x Negro) zijn aangekocht voor respectievelijk voor 11.000 euro en 6.500 eurodoor kopers uit Koeweit

Springveulens

Bij de springveulens was de door familie Van Dijk-Brandt uit Broekland gefokte Nirriena (Quabri de l’Isle x Indoctro) het duurste. Zij gaat voor 14.500 euro naar Ierland. De Hardwell-zonen Newroel (mv.Verdi) en Newsflash (mv.Cantos) waren ook in trek. De kampioen van CK Brabant bracht 13.500 euro in het laatje en een hengstenhouder investeerde voor 11.000 euro in Newsflash, de reservekampioen van de NVK. KWPN senior inspecteur Wim Versteeg verkocht zijn New Ginea (v. Carrera VDL) voor 5.500 euro.

Friezen

Natuurlijk is Veulenveiling Midden-Nederland niet compleet zonder een paar Friese kwaliteitsveulens. De Alwin 469-zoon Ike van de Troostwijk werd het topstuk bij de Friezen: voor 15.000 euro wisselt de zwarte parel van handen.

Klik hier voor alle prijzen

Klik hier voor de collecties

Nina Ricci

Nirriena

Bron: Veulenveiling Midden Nederland/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook