Ga naar hoofdinhoud

Rel over doodzieke Quiwi Dream

Quiwi Dream met Hans-Dieter Dreher Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De hengst Quiwi Dream (v. Quidam de Revel) staat ziek in een kliniek in België. "We hebben van de dierenartsen gehoord, dat de vooruitzichten niet goed zijn", zegt ruiter Hans-Dieter Dreher tegen Reiterjournal. Op de achtergrond speelt zich een rel af: eigenaresse Gabriella Blum en fokker Gerd Küst beschuldigen Dreher en zijn werkgever Gestüt Grenzland er op Facebook van dat ze Quiwi Dream alleen als middel om geld te verdienen zagen en hem lang ziek op stal hebben gehad. 

Volgens Küst zou de aandoening van Quiwi Dream lang niet opgemerkt zijn. Daarbij zegt Küst dat Hans Brändlin, chef op Gestüt Grenzland, op het Maimarkt Turnier in Mannheim heeft verkondigd dat Quiwi Dream dood zou zijn.

Uitspraak rechter

Dat was een dag nadat de Duitse rechter een uitspraak had gedaan dat Gabriella Blum haar hengst weer naar huis kon halen, volgens Küst. “Toen Dreher en Gestüt Grenzland hoorden dat ze geen geld meer aan je konden verdienen, lieten je ze vallen”, schrijft Küst aan zijn fokproduct.

Quiwi Dream

Quiwi Dream heeft een schimmelinfectie in de longen en heeft daarbovenop in de kliniek een longontsteking gekregen. Hans-Dieter Dreher en Gestüt Grenzland willen niets over de beschuldigingen van Küst en Blum kwijt. “We hebben alles gedaan wat we konden”, zegt Dreher tegen Reiterjournal.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook/Reiterjournal

Eén reactie op “Rel over doodzieke Quiwi Dream

  • jw

    Ja wanneer gaan de eigenaars van hengsten of top paarden eens de ogen open.
    Geen geld verdienen meer aan je dan laten ze je stilaan verrekken,miljoenen verdienen dan ben je goed.
    Vol spuiten om sport prestaties te moeten afleggenen daar is men tegenwoordig goed in,en mens of paard dat heeft gediend telt in deze maatschappij niet meer mee.Het gaat alleen maar om zelf beter ervan te worden.

    Het smerige geld heeft alles kapot gemaakt ,ook de paarde sport ,voetbal noem maar op.Geld regeert de wereld.Nu heb ik het niet over deze hengs maar in algemeen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook