Ga naar hoofdinhoud

Veilingorganisaties waarschuwen voor Robert Lindholm

Exclusief

De naam Dr. Robert Lindholm roept bij een aantal mensen in Europa nare associaties op. De Amerikaan die zich uitgeeft als de steenrijke sponsor van Laura Graves kocht op onder andere de SELL veulenveiling, de veiling van Gertjan van Olst en dit voorjaar op de EDS meerdere veulens en paarden. Maar betalen, ho maar.

“Ik ken Robert Lindholm niet. Hij is NIET mijn sponsor, noch een cliënt of vriend. Ik heb de man nog nooit gezien”, schrijft Laura Graves nog geen tien minuten nadat de redactie van De Paardenkrant contact met haar opneemt over dr. Lindholm en zijn vrouw Carolyn.

SELL veulenveiling, Van Olst Sales, EDS

De naam van Robert Lindholm uit Californië duikt als eerste op in de media bij de SELL Veulenveiling Brabant, hij zou de veilingtopper Monte Carlo Texel (v. Toto jr) gekocht hebben voor 27.000 euro van fokker Wim van der Linde. Geld heeft Van der Linde tot op heden nog nooit gezien.

Vervolgens koopt Lindholm in het najaar van 2017 ook nog drie paarden in de veiling van Gertjan van Olst en in april van dit jaar slaat hij weer toe op de Excellent Dressage Sales, daar koopt hij twee paarden en de veilingtopper bij de veulens. Noch bij Van Olst, noch bij de mannen achter de EDS rekent Lindholm af.

Prinsjesdag: drie veulens afgenomen en betaald

Prinsjesdag – de veiling waar Robert Lindholm wél betaalt en afneemt. Het zou zomaar een nieuwe slogan kunnen zijn. Lindholm kocht vorig jaar op de Prinsjesdag veiling drie veulens voor een totaalbedrag van zo’n 50.000 euro en wonder boven wonder zijn de veulens daar wel afgenomen. Het duurde even, maar de organisatie van Prinsjesdag lukte het wél om Lindholm aan het betalen te krijgen: “Bij ons zijn de veulens betaald en naar Amerika vertrokken”, meldt Linda Mailly.

Lees het hele verhaal over Robert Lindholm met reacties van alle betrokkenen én de man zelf in De Paardenkrant van deze week.

Nog geen abonnee? Klik hier. Losse editie bestellen? Klik hier

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook