Ga naar hoofdinhoud

Shamrocklake Clever Charise dagkampioen CMK Welsh

In Kootwijk mocht de Welsh A-merrie Shamrocklake Clever Charise (v. Ceulan Cariadog) zaterdag aan het einde van de dag verdiend op stellen als algemeen dagkampioen van de CMK van het NWPCS. De reservetitel was voor de B-merrie Springstar's Kimara (v. Eyarth Tom Tom).

Clever Charise voerde eerder op de dag een enorme grote groep driejarige A-merries aan die voor Ster opgingen. De lang gelijnde vosroan van Henrie Leeuwenhaag, liet in handen van John Lambers super bewegingen zien. Deze presentatie bleef ze volhouden in het sectie A-kampioenschap, waar ze zeer sterke concurrentie had. Ook in het dagkampioenschap bleef ze gaan en wist ze de jury te overtuigen om haar als algemeen dagkampioen te verkiezen.

Goed bewegen
De palomino Springstar’s Kimara, van fokker en eigenaar Erik van Lente, is een prachtige B-merrie, die ook nog eens goed kan bewegen. Zij werd volwassen kampioen van de sectie B, gevolgd door sectiekampioen en dus later reserve dagkampioen.

Geen kwantiteit wel kwaliteit
De secties C, D en Welsh Partbred waren niet groot, maar de kwaliteit was er niet minder om.
Bij de C’s ging het sectie kampioenschap naar de zesjarige vos-merrie Shamrocklake Bouncing Charity (v. Nebo Bouncing Rocket). Gefokt door Henrie Leeuwenhaag en in eigendom van Joop Epema.
Bij de Cobs stond eveneens een pony van Leeuwenhaag op kop; de achtjarige in Wales gefokte zwarte merrie Rhydeilian Orchid (v. Trefaes Black Flyer).

Beste driejarige
Bij de Partbreds was het sectiekampioenschap voor de negenjarige zwarte Den Ostriks Anjo (v. Leuns Veld’s Lord). Gefokt en in eigendom van M. Duyts en H. van Dijk.
In de sectie NWR ging het kampioenschap naar de beste driejarige; Hulst Isadora (v. Coelenhage’s Purioso). Deze bruine beweger is gefokt door M. van Wijhe en in eigendom van Ronald Vrolijken.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant-Horses.nl.
Bron: Paardenkrant-Horses.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook