Ga naar hoofdinhoud

Taloubet-veulen met 24.000 euro topper in Brakel

Timberland (Taloubet Z x Cornet Obolensky) - Foto: Westfalenpferde

Voor het vijfde jaar op rij organiseert het Westfaalse stamboek kleinschalige veilingen voor springgefokte veulens op grotere concoursen in de regio. Een concept van verkoopchef Bernd Richter dat loopt als een tierelier. Afgelopen weekend werden op Sudheimer Outdoors acht veulens voor gemiddeld 12.875 euro afgeslagen. De topper was een hengstveulen van Taloubet Z uit een merrie van Cornet Obolensky x For Pleasure met 24.000 euro. 

De veiling op Sudheimer Outdoors was de eerste van de reeks kleinschalige veilingen dit jaar. Acht veulens werden geveild en voor prijzen tussen de 7.000 euro en 24.000 euro geveild. 5 van de 8 veulens brachten 10.000 euro of meer op. Een daarvan was het door Bennie Wezenberg gefokte merrieveulen Diadora (Diamant de Semilly uit Coco W v. Corrado I), die voor 11.000 euro van eigenaar wisselde. De op een na hoogste prijs werd betaald voor een hengstveulen van Comme il faut x Toulon: 18.000 euro.

Volledige uitslag

Collectie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook