Ga naar hoofdinhoud

Vierjarige Wild Child-zoon naar 9,08 in 14-dagentest

Wicked Game Woodlander v. Wild Child - Foto: Rick Helmink
De vierjarige hengst Wicked Game Woodlander (Wild Child x St Moritz), die onlangs ook al naar de topscore liep in de sporttest in München-Riem (8,6 gemiddeld), scoorde in de Münchense 14-dagentest het hoogst met een 9,08 voor de dressuuronderdelen. Ook zijn totaalgemiddelde van 8,35 was het hoogste van alle hengsten. Bij de springhengsten was de hoogste score voor Con Cyrill (Con Spirit x Goldstar D) met een 8,13. Con Cyrill moest het ook echt van het springen hebben, want zijn totaalgemiddelde van 7,4 was niet genoeg geweest om te slagen. 

In de veertiendagentest moeten de hengsten een totaalgemiddelde van minstens 7,5 verzamelen óf boven de 8 gemiddeld scoren op de dressuur- of springonderdelen. In München-Riem waren er vijf van de 17 deelnemde hengsten die niet aan die ondergrens kwamen. Dat waren een nog naamloze en niet goedgekeurde Dimaggio x Sarkozy (7,35 totaal), de op de DSP-keuring goedgekeurde Bailadoro (Bailando x Imperio, 7,1 totaal), de eveneens op de DSP keuring goedgekeurde Johny Johnson (Johnson x Wolkentanz, 7,2 totaal), de OS goedgekeurde Sancodex (Sandro Boy x Connor, 7 totaal) en de vierjarige vorig jaar in zijn 50-dagentest ook gezakte en in 2017 in Oldenburg goedgekeurde Fürst Adrian (Farell x Diamond Hit, 7,3 totaal).

Hoogste punten voor Wicked Game Woodlander

Met een 9,08 voor de dressuuronderdelen was Wicked Game Woodlander in München-Riem met afstand de beste. De hengst die werd gefokt uit de volle zus van Secrets moeder kreeg twee keer een 9,5 (voor de stap en de rittigkeit) en 9’s voor de karakteronderdelen en de galop. Goede zaken deed ook Dovizioso (Dancier x Sunny-Boy), eveneens een vierjarige die dit voorjaar ook al een sporttest liep (met een 8,03). Hij kreeg in München-Riem gemiddeld een 8,91 voor de dressuuronderdelen. De afgelopen najaar op de Westfaalse keuring voor 144.000 euro geveilde Bourbon (Baccardi x Lissaro) kwam uit op een 8,65 en de in Westfalen voor 82.000 euro geveilde Brixton (Borsalino x His Highness) slaagde met een 8,53 gemiddeld voor de dressuuronderdelen.

Blue Hors Zen met hakken over de sloot

Blue Hors Zen (Blue Hors Zack x Fürst Heinrich), één van de nieuwe aanwinsten van Stoeterij Blue Hors die in maart werd goedgekeurd in Denemarken, slaagde met een 7,5 gemiddeld met de hakken over de sloot.

Een springhengst boven de 8 gemiddeld

Con Cyrill, goedgekeurd bij het ZfdP, was de enige springhengst in München-Riem die gemiddeld boven de 8 scoorde. Hij noteerde een 8,13 gemiddeld en kreeg onder andere een 8,5 voor het vrijspringen.

Uitslag
Catalogus

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook