Ga naar hoofdinhoud

Walraven ziet twee merries ster worden

Zeeland is na de stamboekopname in Vrouwenpolder achttien stermerries rijker. De hoogste dagscore kwam op naam van Douglas-dochter Evyjendy van fokker Pim Walraven uit Veere, die naar 75/85 sprong. De dag werd voor Walraven nog succesvoller toen ook zijn tweede merrie, de vierjarige Dumara (Verdi x Peter Pan), het sterpredicaat in de wacht sleepte.

Pim Walraven fokte Dumara uit dezelfde moederlijn als Evyjendy. “In 1991 kocht ik op de veulenveiling van Borculo een merrieveulen van Burggraaf. Het was Jendy, met wie ik mijn stam heb opgebouwd.”, zegt Walraven. Dochter Margreet Walraven bracht Jendy vóór haar carrière als fokmerrie eerst uit in de sport “Jendy kon zelf springen als de beste en dat heeft ze ook doorgegeven aan haar kinderen. Springen kunnen ze namelijk allemaal. Zelfs in Evyjendy, een kleindochter van Jendy, zie ik veel van haar springkwaliteiten terug.”

“We hebben Jendy dit jaar helaas in moeten laten slapen. Gelukkig hebben we zes nakomelingen overgehouden, waarvan Indoctro-dochter Vjendy het fokkerijstokje van haar moeder heeft overgenomen. Evyjendy komt ook uit Vjendy.”

Lees dinsdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses / De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.