Ga naar hoofdinhoud

Deze week … ‘Concurrentiepositie in gevaar door hogere btw’

Er ligt een conceptwetsvoorstel in Den Haag om de btw-landbouwvrijstelling en de veehandelsregeling af te schaffen voor de paardenhouderij. Vooral de fokkerij-dienstverlening krijgt te maken met een btw-verhoging naar 21%. De Sectorraad Paarden (SRP), de KNHS en andere hippische organisaties verzetten zich tegen dit voorstel. “Dit heeft zeer nadelige gevolgen voor de concurrentiepositie van Nederland”, zegt Jan-Cees Vogelaar, voorzitter van de SRP.

Verder lezen over de btw-verhoging en de gevolgen voor de concurrentiepositie van Nederland? Dat kan nu al online.

Dimaggio: Gefokt door ‘minifokker’, grote invloed op fokkerij

Twee paarden. Dat is het aantal waarbij Ralf Hollwedel op het papier staat als fokker. Eentje daarvan is Dimaggio (v. Don Primero), de nummer drie op de HorseTelex Results Ranking voor dressuurhengsten over 2016 en dat zonder extreme dekaantallen. Van 1995 tot 2011 stond Dimaggio namelijk in Groot-Britannië, waar hij niet enorm veel dekte.

‘Sponsoren liggen niet voor het oprapen’

De gebroeders Hendrix schakelden in de vorige aflevering van de Kettingbrief springruiter Vincent Voorn in voor advies. Op nog geen dertig kilometer afstand van Stal Hendrix zwaait springruiter Vincent Voorn in Weert de scepter over GDS Training. In deze editie vertelt Vincent Voorn hoe hij als zelfstandig ondernemer de balans heeft gevonden tussen de sport en de handel en welke ambities hij nastreeft. Tevens voorziet hij de kinderen van Paul en Emile Hendrix van tips over de voor- en nadelen van het ondernemerschap. We eindigen de Kettingbrief met Johan Schönstedt van H&M.

Rosina Hoopman: ‘Met rust veel bereikt bij Coco’

Dressuuramazone Rosina Hoopman was afgelopen zaterdag met Coco-OO (v. OO Seven) onbetwiste winnares van de Prix St. Georges op de Subtopwedstrijd in Soest. Met een score van 70,53% bleef ze bijna vier procent voor op de nummer twee. “Het was alsof het vanzelf ging en ik heb alleen maar kunnen genieten”, vertelt de amazone glunderend.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook