Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Negro: van afgewezen hengst naar topvererver

Op de KWPN Hengstenkeuring ontving stempelhengst Negro de titel ‘Hengst van het jaar’. Als vader van olympisch kampioen Valegro en nog zestien andere internationale dressuurpaarden is hij achter vader Ferro de tweede KWPN-hengst op de HorseTelex Results IPV-ranking.

Zijn talent als Grand Prix-paardenmaker werd niet direct herkend; als driejarige werd hij bestempeld als ‘te Gelders’ en werd hij niet aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Lees verder over topvererver Negro  in de Paardenkrant-Horses.nl, nu al online te lezen en morgen in gedrukte versie op de mat.

‘Ik wil mooie verhalen vertellen in beeld’

Met haar laatste documentaire ‘Gouden Genen’ leverde Annette van Trigt opnieuw een kunststukje af. In de opvolger van de twee Totilas-documentaires en ‘De slag om London’ neemt Van Trigt de kijker mee in de wereld van de springpaardenfokkerij. Paardenkrant-Horses.nl sprak met Van Trigt over de documentaires, de paardensport en het imago van de sport.

Uitersten op NWPCS Hengstenkeuring

Wat betreft de pony’s afgelopen weekend op de NWPCS Hengstenkeuring in Ermelo waren er uitersten te zien en waren de keuzes van het jurycorps niet altijd te volgen. In verschillende secties werden fraaie pony’s getoond, die veel voor hun sectie zouden kunnen betekenen, maar geen groen licht kregen. Ook het omgekeerde gold helaas; hengsten die qua type ver afstaan van het type dat te zien is in moederland Wales, werden wél ingeschreven als stamboekhengst.

Jaap Rijks en Arie Schram overleden

Paardensportvernieuwer Jaap Rijks en dressuurliefhebber in hart en nieren Arie Schram overleden afgelopen week. Paardenkrant-Horses.nl hoofdredacteur Dirk Willem Rosie schreef voor beiden een ‘In Memoriam’.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook