Ga naar hoofdinhoud

Weinig complete hengsten op laatste dag

Op de laatste dag van de KWPN-hengstenkeuring werden vandaag in Ermelo nog zestien springhengsten aan het bestand toegevoegd voor Den Bosch dat nu op een totaal van 125 staat in deze fokrichting.

Het was zoeken naar complete hengsten op deze laatste dag waar tevens de nakeuring bij in zat. Op het straatje moest de jury naar eigen zeggen al veel opmerkingen op het fundament maken en meldden zich veel neerwaarts gebouwde hengsten. ” We proberen vooral hengsten te selecteren die goed in het rechthoeksmodel staan. We hadden vandaag meerdere goed springende hengsten, maar vrij springen is slechts een onderdeel van de selectie.”

De jury was enthousiast over de nafok van Baltic VDL: “Stoere springpaarden die met inzet en macht springen en daarbij voorzichtig zijn en een goede techniek hebben.” Twee zonen van Baltic mogen verder en daarvan is 40, Faltic H (mv.Numero Uno) een stoere mooie gelijnde hengst met goede springmanieren. Ook van Bernini mogen twee aansprekende zonen verder: 45, Favoriet ES (mv. Roven xx) en 46, Floyd W (mv. Calvino Z) die beide goed gemodelleerd zijn, weinig staartdracht hebben en op de sprong een goede techniek en snelle reflexen lieten zien. Van Arezzo VDL mogen ook twee zonen een ronde verder waarvan 17, Find Touch GR (mv.Landgraf!) mooi is gefokt. Het betreft een sterk gebouwd springmodel die heel erg gretig was , maar daarbij wel snelle reflexen toonde. Verder werden twee zonen van Mr Blue geselecteerd waarvan 188, Friend Bleu Boy (mv. Libero H) een goed model combineert met veel springvermogen.”

Klik hier voor de foto’s (ook te bestellen).
Klik hier voor uitslagen

Bron: Horses/De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook