Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand betaalt 1.2 miljoen voor Westfaler op keuring Hannover

Op de hengstenkeuring van het Hannoveraner Verband werd zojuist een recordbedrag geboden voor een Westfaalse zoon van Rocky Lee. Andreas Helgstrand betaalde 1,2 miljoen voor de zeer hoogbenige atleet.

Terwijl voorheen alleen maar Hannoveraanse hengsten konden worden aangeboden op de hengstenkeuring en de veiling van het Hannoveraner Verband is het sinds de samenwerking met het Rheinisches Pferdestammbuch ook mogelijk om zonen van bepaalde Westfaalse hengsten deel te laten nemen.
Het Rheinisches Pferdestammbuch en het Westfaler Verband waren voor de samenwerking tussen het Hannoveraanse stamboek met het Rheinische stamboek zeer met elkaar verweven. Het is zeer opmerkelijk dat de veilingtopper vandaag in Verden geen Hannoveraanse maar een Westfaalse hengst was.

De strijd om de oogstrelende, 1.73 m grote Rocky Lee-zoon ging tussen twee Deense hengstenhouders. Esben Möller van Blue Hors en Andreas Helgstrand boden fanatiek tegen elkaar op waarbij Helgstrand aan het langste eind trok en de 2.5 jarige hengst kocht.

Op een video op facebook is te zien hoe Helgstrand van de tribune afspringt om zelf een rondje met zijn nieuwe aanwinst te rennen.

Bron: Horses

3 reacties op “Helgstrand betaalt 1.2 miljoen voor Westfaler op keuring Hannover

 • Renee

  Wat een waanzinnig bedrag voor een 2,5 jarige en arm, arm dier om bij de vreselijke ruiter terecht te komen….

 • tony v

  geloven in Sinterklaas is een beetje hetzelfde of geloven in dat bedrag die betaald is. Hopelijk kom ie bij een fijne ruiter met veel gevoel met een niet dwingend vriendelijk hand terecht

 • Fred van Opzeeland

  Sorry hoor maar volgens mij zijn hier maar twee mensen blij over namelijk de koper en de verkoper.
  De wereld draait door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook