Ga naar hoofdinhoud

Zes hengsten erkend in Holstein

Exclusief
Qlassic Bois Margot met Simon Delestre Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In het kader van het Holsteiner Zuchtversuch werden kort voor de kerstdagen – naast Tangelo van de Zuuthoeve – nog vijf hengsten goedgekeurd voor het Holsteiner Verband. Het gaat om de SBS-hengst Ogano Sitte, de SF-hengst Qlassic Bois Margot en de dressuurhengsten Dante Weltino, Quantensprung en Rubin Royal.

Qlassic Bois Margot en Ogano Sitte staan beide hoog op de HorseTelex Results Ranking en brachten al vele internationale springpaarden. Op dit moment staat Qlassic Bois Margot zelfs op de tweede plaats in de dynamische ranking voor hengsten met nakomelingen tot 11 jaar (minimaal 40 nakomelingen, klasse D IPV Ranking).

De Oldenburger Rubin Royal is ook een echte sportpaardenleverancier, zo blijkt uit de HorseTelex Results Ranking. De zoon van Rohdiamant staat al enige tijd aan kop in de dynamische ranking voor dressuurhengsten.

Dante Weltino presteerde dit jaar zelf verdienstelijk onder Therese Nilshagen en kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen. Daar kwam hij vanwege een blessure niet aan de start.

Indrukwekkende hengstenjaargang

Quantensprung (v. Quando-Quando) maakte dit jaar enorm veel indruk met zijn eerste hengstenjaargang. In Hannover werden alle vijf van zijn toegelaten zonen goedgekeurd en werden er maar liefst drie geprimeerd. Ook op andere grote Duitse hengstenkeuringen kreeg Quantensprung meerdere zonen goedgekeurd.

Bron: Holsteiner Verband / Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.