Ga naar hoofdinhoud

Michael Barisone in april weer voor de rechter

De Amerikaanse dressuurruiter Michael Barisone moet in april weer voor rechter Stephan Taylor verschijnen. Dat zei assistent-aanklager Christopher Schellhorn vorige week in een digitale rechtszitting. Barisone werd in 2019 aangeklaagd voor twee pogingen tot moord en twee maal verboden wapenbezit voor onwettige doeleinden.

Barisone is in december 2019 in hechtenis genomen. Hij zit zonder borgtocht voor achttien maanden vast in de gevangenis van Morris County. Er wordt nog steeds aanvullend bewijsmateriaal uitgewisseld tussen de verdediging en de staat.

Bergen bewijsmateriaal

De hoeveelheid bewijsmateriaal leverde al eerder vertragingen op. De verdediging kreeg te maken met bergen bewijsmateriaal en posts op social media. Bij een hoorzitting in maart 2019 gaf Ed Blinikas, advocaat van Morisone, aan eerst al het bewijs op orde te willen hebben voordat hij verder kan met de zaak.

Beperkingen

Rechter Stephan Taylor hoopte op een versneld proces en wilde in de eerste instantie in juni 2020 uitspraak doen, maar door de corona-beperkingen zijn er geen live-processen geweest en zijn rechtbanken alleen virtueel actief. Taylor hoopt nu tegen mei uitspraak te kunnen doen.

Lees ook:

Bron: Nancy Jaffer

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!