Ga naar hoofdinhoud

Kijktip: ‘Zenith: van Hero to Zero’

Jeroen Dubbeldam met Zenith. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Horses.nl bracht eerder al naar buiten dat de donderdagavond op Ziggo Sport onder andere is gereserveerd voor de paardensport. Morgenavond wordt een nieuwe documentaire uitgezonden over Zenith (v. Rash R), de Europees en wereldkampioen van Jeroen Dubbeldam.

De documentaire ‘Zenith: van Hero to Zero’ wordt morgenavond (17 december) uitgezonden om 23.00 uur en herhaald op zondag 20 december om 10.00 uur.

Een blik achter de schermen

Over de documentaire: Aan de rand van de Olympische Ring in Rio waren de eerste haarscheurtjes zichtbaar. Foutloos, maar tweehonderdste te langzaam. Het bleek de voorbode van wat Nederlands succesvolste ruiter allertijden te wachten zou staan. Dubbeldam en Zenith: Europees én Wereldkampioen: een unieke sportieve combinatie, die door commerciële belangen veel te vroeg eindigde.

Annette van Trigt brengt in beeld wat er achter de schermen gebeurde.

Bron: Horses.nl/Persbericht

5 reacties op “Kijktip: ‘Zenith: van Hero to Zero’

 • marcel dufour

  Lijkt mij een zeer onterechte voorstelling van zaken dat er door commerciële belangen een vroegtijdig einde is gekomen aan de combinatie Dubbeldam/Zenith .
  Wat er een eind aan heeft gemaakt is dat om de een of andere reden Zenith niet meer kon brengen wat hij voorheen wel kon.
  Als paard heeft Zenith aan alle S.F.N. verwachtingen voldaan en ik meen me nog te herinneren dat dat nu precies de doelstelling was van dat fonds om paarden te behouden voor Nederland die op de 3 belangrijkste kampioenschappen medailles konden winnen.
  Ik kan me dan ook niet voorstellen dat het S.F.N. ooit nog een paard gaat hebben dat de prestaties van Zenith zal kunnen evenaren, laat staan overstijgen.

 • Willem

  Mw van Tricht maakte geweldige paarden sport docu’s maar helaas alles achter een decoder, nooit voor alle man(mens) , geen Ziggo geen genot, buitengewoon teleurstellend als liefhebber de zoveelste keer weer niet mee te kunnen kijken

 • Sanne

  Wat een titel voor zo’n paard, sorry maar dit verdient hij echt niet. Alles gegeven, alles gedaan en gewonnen, nu een titel als stront krijgen…. genoeg is genoeg!

 • marcel dufour

  @Sanne Je hebt helemaal gelijk want Zenith zal niet in de geschiedenisboeken komen als zijnde een Zero. Eerder als meest succesvol kampioenschapspaard van Nederland en misschien zelfs wel van de wereld.
  Zou leuk zijn voor een journalist met wat tijd over om eens in de geschiedenis te duiken om te zien of er ooit een paard was dat op de drie grootste internationale Kampioenschappen zoveel medailles won en zo weinig fouten maakte als “Zero” Zenith..

  PS, ik wil ook best wel zo’n Zero, zelfs al doet hij het maar een paar jaar. 😉

 • Ik zeg maar zo het draait in heeeeel veeeeeel gevallen om de duit en de fluit en in dit geval of de meeste gevallen de paarden of mensen de dupe het hele leven is een leerschool en een spelletje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.