Ga naar hoofdinhoud

Tops in de clinch met Valkenswaard over bomen en struiken

Jan Tops heeft het aan de stok met gemeente Valkenswaard, dat brengt het Eindhovens Dagblad vandaag naar buiten. Aanleiding voor de ruzie zijn boompjes en struiken. Jan Tops kreeg in 2013 toestemming zijn bestaande stal met tien hectare uit te breiden, zo kon hij zijn 'Tops International Arena' openen. Bij die toestemming hoorden wel een aantal voorwaarden, waaronder de opdracht 150 bomen en 12.500 haagplanten en struiken te planten op zijn terrein. Aan die voorwaarde heeft hij volgens de gemeente nog niet voldaan. 

De gemeente heeft hem daarom een rekening van 77.000 euro gestuurd. Tops claimt op zijn beurt 200.000 euro van de gemeente en het waterschap, die hij aansprakelijk stelt voor geleden schade aan zijn beplanting. Daarvoor zou de vele regenval in 2016 de schuldige zijn geweest. De rekening van bijna 80.000 euro, die door de gemeente in 2016 werd gestuurd, is nog niet voldaan.

Wethouder Kees Marchal vertelt aan het Eindhovens Dagblad dat hij in gesprek is met Tops en de druk opvoert. Volgens hem is er zeker bereidheid bij Tops. “Hij heeft wel veel aangepoot, maar nog niet alles. Het probleem is: wat hij wel heeft aangeplant, heeft het door de vele regenval in 2016 niet overleefd. Toen is bijna alles verzopen. Tops wil nu zeker weten dat wat hij aanplant daar ook in lengte van dagen kan blijven staan.”

Lees het hele artikel hier

Bron: Eindhovens Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.