Ga naar hoofdinhoud

Paardenvolk trekt massaal naar Lichtmis om boeren te steunen

Stal Brouwer en Horses2Fly voeren de file aan.

Enkele honderden paardenwagens en -trailers rijden op dit moment in een langzame stoet op de A28 vanuit het noorden naar De Lichtmis. Een oproep op sociale media om als paardenwereld de boeren te steunen in hun strijd tegen het stikstofbeleid van de overheid kan rekenen op ruime steun.

“Het is onvoorstelbaar hoeveel paardenmensen hierop af zijn gekomen”, vertelt Marthijs Brouwer vanuit zijn vrachtwagen. “Je kunt beter vragen wie er níet is!”

Bal gehakt

Tot de demonstranten behoren in elk geval Stal Brouwer, Horses2Fly, Gert van den Hof en de VDL Stud. De stoet trekt langzaam richting De Lichtmis (boven Zwolle), waar de inwendige mens zal worden versterkt met een bal gehakt en waar de organisatie voor een randprogramma met muziek heeft gezorgd.

Bron: Horses.nl

5 reacties op “Paardenvolk trekt massaal naar Lichtmis om boeren te steunen

 • Is het de bedoeling trots te zijn op een stikstof producerende en algemeen overlast veroorzakende actie?
  Echt waar?
  Kom met een goed stappenplan en communiceer dat nu eens voor de camera en in de kranten. Een voorman van de LTO had het hierover in een praatprogramma. Een door boeren en natuurorganisaties gemaakt plan. Vertel dat dan, wat is dat dan?
  En, niet onbelangrijk. Oostenrijk heeft al 25% biologische boeren. Een biologisch landbouwbedrijf produceert 70% minder stikstof.
  En, dat weten we allemaal, het is vooral de Agrisector exclusief de boeren, die het grote geld verdienen. Te beginnen bij de kunstmest- en gifstoffen industrie.
  En, we moeten van Europa.
  En communiceer ook vanuit positiviteit.
  We MOGEN allemaal 50% meer van het alternatief. Voeding, transport, vakantie, gebruik materialen, etc..

 • Sue

  Boeren doen al 50 jaar aan reductie en regels overheid volgen. Willen ze nu ook best. Als maar evenredig met andere sectoren en de vergoeding maar goed is. Niet alles bij de agrarische sector leggen

 • Jan Jonas

  Er wordt door deze organisaties altijd naar anderen gewezen, terwijl deze organisatrices zelf via haarleden met oplossingen moet komen, zij kunnen nooit een verlengstuk van de overheid zijn. Door de melkquotum is de melkveestapel alleen maar toegenomen en met die enorme toename van vee, stijgt ook de voerproductie. Het is niet zo eenvoudig als hier wordt voorgesteld.

 • Paulien Zonhoven

  Top van de paardenbranche want minder boeren raakt ook de paardensector. Hooi, stro, granen zullen allemaal duurder worden. Loonbedrijven zullen verdwijnen en daar maken we bijna allemaal gebruik van.Het stikstofplan wat er nu ligt gaat voorbij aan allerlei vernieuwingen die stikstof reduceren. Er is geen gelijk speelveld met het buitenland. Dus ook voor de paardensector hangen donkere wolken. Ik hoop dat deze actie in heel Nederland vervolg krijgt.

 • De boeren en paardenvolk hebben gelijk ik steun de boeren en het paardenvolk ze hebben gelijk de boeren en paardenvolk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook