Ga naar hoofdinhoud

Carola Sneekes turnt verder met gescheurde enkelband

Naast het springen kwamen er vandaag ook drie onderdelen van de voltige aan bod op de Wereldruiterspelen. Voor Nederland maakten Claire de Ridder, Esther en Carola Sneekes hun opwachting in de vrije Kür voor vrouwen. Carola  plaatste zich voor de individuele finale, maar scheurde door een ongelukkige landing bij de afsprong van haar paard haar enkelbanden. Desondanks zal ze morgen wel aan de start verschijnen.

Met een nieuwe kür op bolero muziek imponeerde Carola Sneekes de juryleden. Ze behaalde met Nolan een score van 7.83 punten, goed voor een vijftiende plaats in het tussenklassement en voor een startplek in de technische individuele finale van morgen.

Claire de Ridder werd gister nog laag gepunt, maar vandaag revancheerde ze zich. Samen met Tjekko behaalde ze een mooie score van 7.811 punten. Helaas niet genoeg voor een finaleplaats, die eveneens niet weg is gelegd voor Esther Sneekes. Met hetzelfde paard als haar zus, Nolan, kreeg Esther een laag punten aantal van 7.36. Zij komt morgen nog wel aan de start in de Pas de Deux samen met Carola.

De Britse Joanne Eccles won vandaag de vrije Kür voor vrouwen met 8.88 punten. Met 8.65 punten werd de Deense Rikke Laumann tweede. Op de derde plaats eindigde voor Italië Anna Cavallaro met 8.64 punten.

Landenwedstrijd
Eerder op de dag werd de vrije Kür voor de landenwedstrijd voltige verreden. Duitsland pakte de overwinning met 8.39 punten. Zwitserland moest met een klein verschil, met 8.35 punten genoegen nemen met de tweede plaats. Derde werd Oostenrijk met 7.90 punten.Voor Nederland kwam er geen team aan start.

Oranje werd ook niet vertegenwoordigd in de vrije Kür voor mannen. Hier ging vanavond Frankrijk aan de leiding met op één Jacques Ferrari en twee Nicolas Andreani. Derde staat voor Duitsland, Erik Oese.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook