Ga naar hoofdinhoud

Documentaire over dravertrainer Westerink geselecteerd voor Filmfestival Milaan  

Foto: persbericht

De documentaire ‘The Successor’ van filmmaker Thom Verheul is geselecteerd voor het Fiolmfestivakl in Milaan. Verheul volgde dravertrainer Richard Westerink en zijn superpaard Etonnant ruim een jaar lang op de voet. 

De in Frankrijk gevestigde Richard Westerink (43) is één van de succesvolste dravertrainers. Hij maakt furore met de 8-jarige Etonnant. Met de hengst won Westerink al meer dan 2 miljoen euro aan prijzengeld.  

Etonnant

Westerink reist de hele wereld over om met zijn superpaard Etonnant in de meest prestigieuze koersen aan de start te komen. Er staan miljoenen op het spel en Westerink en Etonnant beleven alle hoogte- en dieptepunten op en buiten de baan. De internationale rollercoaster waarin Westerink zich bevindt, leidde Verheul uiteindelijk via Parijs naar Stockholm. Daar wachtte in mei het Wereldkampioenschap sprint (Elitloppet). Etonnant stond in Zweden voor de onmogelijke opgave om in de voetsporen van zijn illustere vader (Timoko) te treden waarmee Westerink de wereldtitel in het verleden al tweemaal won. 

Internationale aandacht voor ‘The Successor’ in Milaan 

Het Milano International FICTS festival wordt van 9 tot 13 november georganiseerd. ZEturf, de internationale kansspelorganisatie, en TROTR Media uit Joure, maakten de documentaire financieel mogelijk. Paul Klomp van ZEturf: “Richard Westerink is een echte ambassadeur voor de internationale drafsport. De documentaire geeft een uniek beeld van het koersleven en wat er allemaal bij komt kijken om in de top te kunnen presteren. Met het podium van het Milano International FICTS fest kan de sport een breder en groter publiek bereiken.” 

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook