Ga naar hoofdinhoud

Drie Nederlanders van start op WK endurance

Carmen Romer met Tuff Enuff
Carmen Romer, hier met Tuff Enuff Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Van de vijf Nederlanders die geselecteerd zijn voor het WK endurance in Groot-Brittannië komen er morgen uiteindelijk drie aan de start. Vlak voor het vertrek naar Engeland bleek Zaira Star niet honderd procent fit te zijn en Jannet van Wijk besloot daarom haar merrie thuis te laten. Ook Theo Heldens moet verstek laten gaan, zijn paard D-Prodigy raakte tijdens één van de laatste trainingen op de wedstrijdlocatie geblesseerd. De drie andere paarden kwamen vanmiddag goed door de veterinaire inspectie.

Barbara Peterse met Pachinco, Donna Roest-Oudshoorn met Karrimh en Nederlands kampioene Carmen Römer met Gitana gaan morgen de Nederlandse eer verdedigen. Zij gaan om 7.30 uur (Nederlandse tijd) van start om het 160 kilometer lange parcours af te leggen. Om in aanmerking te komen voor een teamklassering moeten deze combinaties de wedstrijd alle drie uitrijden.

De wedstrijd vindt plaats in het historische Euston Park, in de omgeving van Newmarket. De route van het wereldkampioenschap bestaat uit zes lussen, in lengte variërend tussen de 20 en 38 kilometer. Op de deelnemerslijst staan 150 combinaties uit 38 landen, waaronder de Spaanse meervoudig wereld- en Europees kampioene Maria Alvarez Ponton met Nobby.

Bron: Horses/KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook