Ga naar hoofdinhoud

Alice Naber: ‘Harry Belafonte bijna niet bij te houden’

Alle 78 gepresenteerde paarden bij de veterinaire keuring van de Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials gisteren, mogen van vandaag of morgen van start in het eerste onderdeel: de dressuur. Voor Nederland komen Andrew Heffernan met Millthyme Corolla en Alice Naber-Lozeman met Coral Estate Harry Belafonte aan de start. "Harry Belafonte was bijna niet bij te houden tijdens de keuring", zegt Alice op Facebook.

De ogen waren gisteren vooral gericht op de Duitse superster Michael Jung en La Biosthetique Sam. Jung, de huidige olympisch kampioen en de aanvoerder van de FEI Classics 2015/2016, won afgelopen weekend nog de Kentucky Horse Trials en kan er in Badminton vandoor gaan met de Rolex Grand Slam bonus.

Een greep uit de deelnemers: de 62-jarige voormalig Wereldkampioen Jean Teulère (Frankrijk) met Matelot du Val, de 60-jarige Sir Mark Todd (Leonidas ll), die voor zijn zevende olympische deelname gaat in Rio, twee debutanten waaronder de Deense amateur amazone Hanne Wind Ramsgaard (Vestervangs Arami) en de 20-jarige Emily King (Brookleigh), de jongste deelnemer en dochter van de Mary King, die zes keer deelnam aan de Spelen.

Vandaag en morgen wordt de dressuur verreden, zaterdag is de cross en zondag het afsluitende onderdeel springen.

Bekijk hier de preview van de cross

Bekijk hier de startlijsten en uitslagen

Bron:Paardenkrant-Horses.nl / Horsetalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.