Ga naar hoofdinhoud

83-jarige ruiter begint 73-ste jachtseizoen met 20-jarig paard

Foto: Caroline van der Vecht Fotografie

De 83-jarige amazone Shirley Reed, die vanaf haar derde levensjaar paardrijdt, zit in haar 73-ste jachtseizoen. Ze doet dit samen met haar palomino Connemara Biscuit, waarmee ze een gecombineerde leeftijd heeft van 103 jaar.

Reed: ”Hoewel hij misschien niet over de hoogste heggen springt,  heeft hij wel de wil om elke keer te gaan. Op 15-jarige leeftijd kreeg ik de beschikking over Biscuit.”

Pensioen

Reed: ”Ik wilde niet dat Biscuit ergens heen zou gaan, waar hij zou worden gepusht. Daarom heb ik hem gekocht, zodat hij van een gelukkig pensioen kan genieten. We gaan nog wel samen op jacht, omdat hij nog niet met pensioen wil gaan. Hij denkt nog steeds dat hij vijf of zes jaar is.”

Bron: Horses.nl/Horse & Hound

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook