Ga naar hoofdinhoud

Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend

Ondanks de coronacrisis kunnen er toch steeds meer weekenden gereserveerd worden voor Nederlandse kampioenschappen in verschillende paardensportdisciplines. Voor de disciplines mennen, voltige en reining zijn de data en locaties van de nationale titelstrijd vastgesteld. Uiteraard allemaal onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond de coronacrisis.

In deze tijden zonder wedstrijden is het uiterst moeilijk plannen, maar om tijdig te kunnen starten met de voorbereidingen en om duidelijkheid te scheppen zijn diverse Nederlandse kampioenschappen toegewezen.

Uitdaging aangaan

“De KNHS prijst zich gelukkig met wedstrijdorganisaties die in deze moeilijke tijden de uitdaging aangaan om de Kampioenschappen te organiseren”, aldus Technisch Directeur Iris Boelhouwer. “Voor nu hopen we vooral op een spoedige  hervatting van de wedstrijdsport, zodat ruiters en paarden zich goed voor kunnen bereiden”. In veel gevallen zijn de Nederlandse Kampioenschappen een belangrijk meetmoment voor de bondscoaches richting de Europese- en Wereldkampioenschappen later dit jaar

Data van Nederlandse kampioenschappen

  • 30 april – 2 mei: NK Voltige Senioren en Junioren in Ermelo
  • 10 – 13 juni: NK Mennen Enkel- en Tweespan in Maasdijk
  • 10 juli: NK Reining Senioren, Young Riders, Junioren in Grathem
  • 08 – 11 juli: NK Mennen Pony’s in Oirschot
  • 15 – 18 juli: NK Mennen Vierspannen en NK Para mennen in Beekbergen

Bron: Horses.nl/KNHS

Eén reactie op “Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend

  • Jan Jonas

    Waar een wil is, is een weg. Goed zo paarden organisaties paarden wedstrijden in de vrije lucht of grote hallen gehouden maken geen zieke mensen. Als de regels in acht genomen worden, kunnen gewoon paarden wedstrijden lessen en andere vormen van paardensport gehouden worden. Het zijn leken en bureaucraten die voor hele grote groepen mensen beperkingen opleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.