Ga naar hoofdinhoud

Frankel officieel beste renpaard ter wereld

Het nimmer verslagen renpaard Frankel is officieel uitgeroepen tot beste renpaard ter wereld. Hij is volgens de wereldranglijst volbloeden 2012 met 140 punten het hoogst gewaardeerde renpaard ooit. “Hij is de nieuwe maatstaaf voor uitmuntend presteren”, meent woordvoerder Garry O'Gorman.

De wereldranglijst voor volbloeden werd in 1977 in het leven geroepen. Slechts eenmaal eerder wist een renpaard de 140-puntengrens te doorbreken. Dit presteerde Dancing Brave in 1986 met 141 punten. Vanwege een herziening in de wijze van beoordeling is zijn score echter bijgesteld naar 138 punten, waarmee Frankel de nieuwe lijstaanvoerder is. Deze vijfjarige Galileo-nakomeling is nooit verslagen en won in totaal veertien races. Hij liep zijn laatste wedstrijd in oktober vorig jaar tijdens de Champion Stakes in Ascot. Frankel start zijn carrière als dekhengst volgende maand. Het dekgeld is vastgesteld op zo’n 150.000 euro.

Bron: Horses / Horse and Hound

Eén reactie op “Frankel officieel beste renpaard ter wereld

  • Linda Treur

    Een fantastisch resultaat voor Frankel maar,…De Australische merrie Black Caviar heeft 22 rennen op een rij gewonnen, de laatste ren was in Ascot in 2012 en ze is nogsteeds in training voor het komend seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.