Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse junioren net naast podium op WK TREC

Anouk van Hese en Jonne Liefhebber Foto: Charlotte Bellamy Photography

Na een hele goede start van de Nederlandse junioren-amazones Anouk van Hese en Jonne Liefhebber, die na het eerste wedstrijdonderdeel van het WK TREC aan de leiding gingen, zijn de twee uiteindelijk overall net naast het podium geëindigd in het het Franse Lamotte-Beuvron. De equipe, die onder leiding van Chef d’Equipe Anita Smits-Klokgieter debuteerde op dit WK, kwam net een paar puntjes te kort voor het brons.

Behalve de twee debuterende junioren, maakten ook de routiniers Renske Giesen en Carolien Esselink deel uit van de Nederlandse afvaardiging.

Giesen begon na het eerste onderdeel met een voorlopige zesde plaats en kwam uiteindelijk na de drie onderdelen overall uit op de zeventiende plek. Voor Esselink met haar 23-jarige merrie Stella is dit vanwege de leeftijd van het paars het laatste WK. Zij eindigde op de 43e plek.

Drie onderdelen

Voor wie deze opkomende tak van paardensport nog niet kent een kleine samenvatting: De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen. Men begint na een vetcheck met een oriëntatie proef. Dit is een buitenrit waarbij men door de natuur moest navigeren met behulp van kaart en kompas. Daarna wordt een snelheidstest gereden, waarbij men moet laten zien de gangen van het paard onder controle te hebben en tot slot volgt er een obstakelparcours dat bestaat uit natuurlijke hindernissen en behendigheidsoefeningen. De drie onderdelen samen beslissen de uiteindelijke winnaars.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.