Ga naar hoofdinhoud

Twee van zeven aangewezen tuigpaardhengsten naar aanlevering

737 Parel W (Heliotroop x Manno). Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Dit voorjaar werden op de KWPN Hengstenkeuring 2023 maar liefst zeven tuigpaardhengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Na de tweede keer voorrijden voor het verrichtingsonderzoek worden er van die zeven slechts twee voorgesteld bij de aanlevering (de oudere Latino en Parel W) op 25 september.

Gisteren werden de tuigpaardhengsten voor de tweede keer gepresenteerd in tuig door hun vaste trainers op het KNHS centrum in Ermelo. De hengsten werden beoordeeld door de hengstenkeuringscommissie bestaande uit Lammert Tel, Bauke de Boer, Thomas van der Weiden en inspecteur Viggon van Beest.

P.April

De hengst P. April (Bocellie uit Emely W ster v. Manno) was onder voorbehoud aangewezen na de eerste presentatie in tuig. Nadat hij gisteren op de straat werd gepresenteerd kon hij als aangewezen hengst voor de tweede keer in tuig worden voorgereden en zal het traject vervolgen.

Latino en Parel W

De hengsten Latino (Dylano uit Freydessa keur v. Vaandrager) en Parel W (Heliotroop VDM uit Taunita elite, pref, sport v. Manno) zullen op maandag 25 september tijdens de aanlevering in Ermelo, opnieuw worden voorgereden.

Onana

Dan voegt ook de vorig jaar doorverwezen schimmel Onana (Idol uit Ellis keur, sport v. Unieko) zich bij hen, waardoor het aantal op vier komt.

Palido van Altrido en Palladium VDM doorverwezen

Bij Palido van Altrido (Idol uit Helony D keur v. Cizandro) en bij Palladium VDM (Hubert uit Inita elite v. Patijn) hebben de geregistreerden op advies van de hengstenkeuringscommissie, besloten de hengsten volgend jaar bij het voorrijden opnieuw te presenteren.

Aanlevering ook beoordelingsmoment

Bij deze laatste keer voorrijden wordt er niet alleen naar de trainbaarheid gekeken, dit zal tevens een beoordelingsmoment zijn.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.