Ga naar hoofdinhoud

Daniël Deusser wint loodzware proef op Indoor Brabant

Daniel Deusser met Cornet d'Amour Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gisteravond heeft de Duitse Daniël Deusser de CSI5* 1.55m rubriek gewonnen op Indoor Brabant. Hij reed de vijftienjarige Cornet D'Amour (v. Cornet Obolensky) in 40.01 seconden naar de finish. Tweede werd Philipp Weishaupt met LB Convall (v. Colman) in een tijd van 40.47 seconden. En de derde plaats was voor Harrie Smolders, hij kwam binnen in 46.01 seconden met Emerald (v. Diamant de Semilly).

Het basisparcours was loodzwaar en slechts 4 van de 44 combinaties wisten foutloos te blijven. Ruiter van het jaar, Harrie Smolders reed een fenomenaal rondje in het basisparcours. In de barrage kreeg hij een fout, maar dit was nog goed voor de derde plaats. De vierde foutloze combinatie, Luciana Diniz, besloot niet aan start te komen in de barrage.

Slechts twee combinaties wisten zowel in het basisparcours als in de barrage alle balken in de lepels te laten liggen. Daniël Deusser reed net iets sneller dan zijn landgenoot Philipp Weishaupt en won hiermee deze 1.55m rubriek.

Nederlandse starters

In de top tien vinden we nog twee Nederlandse ruiters terug, Frank Schuttert met Chianti’s Champion (v. Champion du Lys) op de zesde plaats en op de zevende plek Michael Greve met Turbo Z (v. Thunder van de Zuuthoeve). Beide ruiters noteerden een strafpunt op het scorebord. Na een aantal starts is de tijd ruimer gezet, maar toch bleek hij voor drie ruiters net te krap.

Jeroen Dubbeldam was heel goed onderweg met Zenith (v. Rash R.), maar kreeg een fout op de eerste van de dubbel en kwam daarna slecht in op de hindernis na deze dubbel. Dit leidde tot nog een balk in dit goed gereden rondje.

Vierfouters

Een aantal Nederlandse ruiters wist het aantal strafpunten op vier te houden in dit zware parcours. Dit resultaat was voor Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel), Jur Vrieling met Glasgow van het Merelsnest N.O.P. (v. Nabab de Reve), Michel Hendrix met Baileys (v.Indoctro) en Gerco Schröder met Glock’s Zaranza (v. Karandasj).

Voor de volledige uitslag, klik hier.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook