Ga naar hoofdinhoud

Houtzager snelt Twomey en Schuttert voorbij in 1,50m Geesteren

Marc Houtzager en Sterrehof's Dante. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nadat Maikel van der Vleuten vanmiddag de 1,45m rubriek al op zijn naam zette, was het Marc Houtzager die in het 1,50m het Wilhelmus door de speakers liet galmen in Geesteren. In de 1,50m proef reed Houtzager een razendsnelle ronde en zette Billy Twomey en Frank Schuttert op achterstand. 

In de proef waar slechts 10 combinaties foutloos door de finish kwamen stond Frank Schuttert met First Lady G (v.Whitaker) geruime tijd aan de leiding met 71,18. Tot Marc Houtzager met Sterrehof’s Dante (v.Canturano) de ring betrad. De Nederlander trapte het gaspedaal in en finishte iets meer dan vier seconde sneller dan Schuttert in een super snelle tijd van 66,87 seconden.

Top drie

Pedro Veniss leek met For Felicila (v.For Pleasure) af te stevenen op een top drie klassering. De Braziliaan klokte een snelle tijd van 68,09, maar door een fout viel Veniss terug in het klassement. Billy Twomey deed als een van de laatste starters een goede poging Houtzager de winst af te snoepen. De Ier kwam met Lady Lou (v.Lord Z) door de finish in 69,72 en nestelde zich tussen Houtzager en Schuttert op een tweede plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook