Ga naar hoofdinhoud

Quiwi Dream ingeslapen

Quiwi Dream met Hans-Dieter Dreher Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Holsteiner hengst Quiwi Dream (v. Quidam de Revel) is niet meer, dat heeft eigenaresse Gabriella Blum vanavond op Facebook laten weten. Deze week ontstond er op social media commotie over de al langere tijd zieke Quiwi Dream. Fokker Gerd Küst en eigenaresse Gabriella Blum lieten zich op Facebook negatief uit over Gestüt Grenzland en ruiter Hans-Dieter Dreher die de hengst op stal hadden voordat hij naar de kliniek van Tom Mariën in België ging. 

Quiwi Dream had een schimmelinfectie aan zijn luchtwegen. Omdat hij niet kon slikken moest hij al drie weken kunstmatig worden gevoed. Daarbovenop kreeg hij vorige week een longontsteking en volgens de dierenartsen van Equitom moest hij uit zijn lijden verlost worden. Volgens Hans Brändlin, chef van Gestüt Grenzland, wilden de dierenartsen dat vorige week al, maar hield eigenaresse Gabriella Blum dat tegen.

Ingeslapen

Nu laat Blum op Facebook weten dat de behandelmethoden niet aansloegen en dat de hengst moest worden ingeslapen. Quiwi Dream is 12 jaar geworden. De hengst die onder Hans-Dieter Dreher op het hoogste niveau sprong maakte vorig jaar veel indruk met zijn nafok op de Holsteiner keuring. De fraaie goedgekeurde Quiwi Air toonde goede bewegingen en veel kwaliteit op het hout en de eveneens goedgekeurde Quiwi Capitol (kleinzoon van Capitols volle zus) toonde veel vermogen. De laatste werd voor 110.000 euro geveild in Neumünster en liep onlangs in Schlieckau een goede test met onder andere een 10 voor de aanleg als springpaard.

Rel op Facebook

De rel op Facebook was een voortvloeisel uit de al langer lopende rechtszaak tussen Gabriella Blum en Hans Brändlin, de voormalig eigenaar van Quiwi Dream. Brändlin verkocht Quiwi Dream in 2014 aan Blum (toen nog de sponsor van Hans-Dieter Dreher) en daarbij werden een aantal afspraken gemaakt. Het management van Quiwi Dream zou volledig door Dreher (stalruiter bij Gestüt Grenzland) worden bepaald en Hans Brändlin zou 50% van het gewonnen prijzengeld van Quiwi Dream in zijn zak mogen steken. Daarbij zou het sperma van de hengst alleen via Gestüt Grenzland mogen worden verkocht.

Blum wilde van die afspraken af en begon twee jaar geleden een zaak tegen Brändlin. Eind 2016 bepaalde de rechter dat ze niet onder de afspraken uit kon. In hoger beroep kreeg ze bij de mondelinge behandeling onlangs gelijk van de rechter. Een definitieve uitspraak was er nog niet.

Bron: Facebook/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook