Ga naar hoofdinhoud

84 zesjarige springpaarden door naar tweede ronde VION-Cup

Foto Lonneke Ruesink

Op de openingsdag van de KWPN-Paardendagen werd de eerste ronde van de halve finale voor zesjarige springpaarden verreden. In totaal kwamen 115 paarden in de baan, bleven 51 combinaties foutloos en selecteerden 84 deelnemers zich voor de tweede ronde van de VION-Cup, die wordt verreden op woensdagmiddag.

Ook de KWPN-goedgekeurde hengsten Bugatti VDL (v. Silverstone) onder John Popely, Biscayo (v. Contendro I) onder Hester Klompmaker, Bustique (v. Indoctro) onder Michel Hendrix, Brainpower (v. Contendro I) onder Julian Kraaij, Bernini (v. Vigo d’Arsouilles) onder Steven Veldhuis en Baltic VDL (v. Quaprice Z) onder James Billington wisten zich te plaatsen.

De deelnemers in de VION-Cup krijgen plaatsingspunten op basis van het behaalde aantal strafpunten, waarbij alle paarden met nul strafpunten in de eerste ronde 1 plaatsingspunt hebben gekregen. In de tweede ronde krijgen de deelnemers plaatsingpunten op basis van strafpunten en tijd. Vervolgens worden de plaatsingpunten van beide rondes bij elkaar opgeteld en kwalificeren de beste 25 combinaties (en alle ex eaquo’s) zich voor de finale op donderdagochtend.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: KWPN

 

 

 

2 reacties op “84 zesjarige springpaarden door naar tweede ronde VION-Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook